Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet
Høyt blodsukker får man om man spiser mer karbohydrater enn man trenger og det kroppen klarer å lagre unna. Er man inaktiv (er vel ganske mange gravide som reduserer aktivteten) så vil man ikke lenger ha behov for så mye karbohydrater og fortsetter man da å spise for mye så vil man etterhvert redusere insulinresponsen og får forhøyet blodsukker.

Selv en enkel hiit (høy intensitiv intervall trening) økt i uken på 4 minutt øker insulinsensitiviteten med 30%. Så de som trener 4-5 ganger i uken og ikke har diabetes trenger normalt ikke være redd for karbohydrater uavhengig om det kommer fra hvit ris eller havregryn.

+ hormonelle endringer som gjør at man får en økende insulinresistens utover i svangerskapet da...

Skrevet
I hovedsak er det en ren karbohydratkilde. Men litt vitaminer og mineraler er det i ris også. Ris er i tillegg svært allergivennlig.

Svart ris er forøvrig et godt alternativ om man vil ha en ris med masse antioksidanter. Denne har mer antioksidanter enn blåbær og smaker også veldig godt. Den må ligge i vann i 4-12 timer før tilberedning og er best egnet til å dampes. Da blir den klebrig og fin fingermat :)

Svart ris og villris (som også er svart) er forøvrig ikke det samme.

Finner du svart ris i vanlige større butikkjeder? Må jeg innrømme at jeg aldri har sett. Hørtes veldig spennende ut!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...