Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hallo!

På tide å finne julestemningen! Nå er det snart første desember, og snart på tide å starte med julebaksten. På denne tråden kan vi dele oppskrifter på den sunnere julebaksten.

Kanelknapper og kanelbrownie

50 g margarin

1,5 dl melk

4 dl sojamel

1 ss fiberhusk

4 ts kanel

3 egg

1 dl sukrin

4 ss yakonsirup/agavesirup

hasselnøttstevia / mandel/hasselnøttekstrakt

Sukrin og kanel til å strø over

  • Sett oven på 180 grader
  • 50 g margarin smeltes langsomt, melken røres forsiktig inn slik at smøret ikke klumper seg.
  • Ha sojamel, fiberhusk og kanel i en bolle og tilsett de 3 eggene, det smeltede smøret og melken. Elt godt, og sørg for at det ikke en klumper i deigen.
  • Ha yakonspirup/agavesirup i en kaserolle, og smalt sammen under svak varme.
  • Smak deigen til med nøttestevia/nøtteessens, og ekstra kanel om du ønsker.
  • Del deigen i to. En litt større del, og en litt mindre del.
  • KANELKNAPPER: Den minste deigbiten deles igjen opp i ca 20 like store biter som du ruller, og trykker flate på en bakepapirdekt stekeplate. Strø med sukrin og kanel. Knappene stekes i ovnens midterste rille på 180 grader i 12-15 minutter.
  • KANELBROWNIE: Den største deigbiten kjevles ut på et bakepapir. Deigen er ganske klissete, så jobb litt med å få den til å bli en jevn tykk kvadrat. Et tips som gjør det lettere er å bruke en slikkepott som er vetet med vann, og smøre den utover bakepapiret. Strø så sukrin og kanel over deigen, og rull den sammen, på samme måte som du lager skillingsboller. Trykk så deigen flat, og plasser den på et stekebrett. Stekes på 180 grader, midteste rille i ca 30 minutter.
  • La kanelknappene og kanelbrownien kjøles på rist, før de nytes til en kopp kaffe.

TIPS: tilsetter du nellik, ingefær og litt pepper får du pepperkakeknapper, og pepperkakebrownie. Dersom du tilsetter kardemomme, vil kanppene og kaken få smak av hjemmelagde boller.

1428669-8-1353922202703.jpg

post-10232-14440907279012_thumb.jpg

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15166-sunnere-julebakst/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...