Rodolfo Skrevet 29. oktober 2012 Del Skrevet 29. oktober 2012 Den greske guden, eller guru`n Fedon Lindberg forteller at omega 3 fra linfrø eller hamp bør tilsettes ETTER at maten er ferdiglaget, fordi den blir ødelagt av oppvarming. Gjelder dette bare Alfalinolen, eller gjelder det samme for EPA og/eller DHA? Hva er det som blir "ødelagt"? Jeg har forstått at det må være på grunn av at det er så mange dobbeltbindinger, siden omega 9 tåler oppvarming bedre og mettet fett aller best, men akkurat hva er det som skjer? Hvis dette ikke bare gjelder oljen fra planteriket, men også for omega fra dyreriket, så må det jo bety at at laks, ørret og makrell som er behandlet ikke er så ok alikevel? Alfa linolen er jo noe kortere, har det no å si i så måte? Noen som VET? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 29. oktober 2012 Del Skrevet 29. oktober 2012 Dette gjelder alle flerumettede fettsyrer ja. Litt varme går greit, men ikke ha det direkte i varm panne eller i ovnen. Det som skjer er at fettet oksiderer (tar opp oksygen) i dobbeltbindingene og endrer strukturen til fettet. oksidasjon (Store medisinske leksikon) – Store norske leksikon Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-537219 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodolfo Skrevet 29. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 29. oktober 2012 Så varmrøkt makrell, og makrell i tomat...? Ødelagt? Må vi da begynne å spise rå fisk? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-537245 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 29. oktober 2012 Del Skrevet 29. oktober 2012 Så varmrøkt makrell, og makrell i tomat...? Ødelagt? Må vi da begynne å spise rå fisk? Sushi... Nei, men begrens varmen. Ikke få stekeskorpe når du steker laks og makrell. Varmrøkt bør gå helt fint da kjøttet ikke vil bli så varmt. Med direkte i panne eller i ovn tenkte jeg på om du har ren olje der. Når fettet er inne i fisken vil det jo bare være en liten del som eksponeres direkte, så om du unngår så høy varme at du får brun stekeskorpe bør du være på trygg grunn. Det hjelper også å ha løk i pannen når du steker siden antioksidantene her vil redusere oksideringen. Dette gjelder forøvrig all kjøtt og fisk da også proteiner skaper skadelige forbindelser om det blir for høy varme. Svart stekeskorpe er ikke sunt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-537259 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodolfo Skrevet 29. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 29. oktober 2012 Sushi... Nei, men begrens varmen. Ikke få stekeskorpe når du steker laks og makrell. Varmrøkt bør gå helt fint da kjøttet ikke vil bli så varmt. Med direkte i panne eller i ovn tenkte jeg på om du har ren olje der. Når fettet er inne i fisken vil det jo bare være en liten del som eksponeres direkte, så om du unngår så høy varme at du får brun stekeskorpe bør du være på trygg grunn. Det hjelper også å ha løk i pannen når du steker siden antioksidantene her vil redusere oksideringen. Dette gjelder forøvrig all kjøtt og fisk da også proteiner skaper skadelige forbindelser om det blir for høy varme. Svart stekeskorpe er ikke sunt. Nettopp på grunn av det siste du skriver, så har jeg begynt å bake 90 % av all mat inne i ovnen - og ofte på lavere varme enn før. Tar lengre tid, men maten blir gudbedre så saftig og smaker mye bedre. Fisk tilbereder jeg oftest i folie, sammen med reker og grønnsaker pluss urter. H -i - m - m - e - l - s - k. Da går jeg altså for røkt når jeg kjøper i butikk. Kaldrøkt finnes jo også...Har ikke helt sansen for alfa oljen, da kroppen ikke er så flink til å lage EPA og DHA av alfa. Mulig vi trenger alfa oljen også, men så mye peiling har jeg ikke Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-537343 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 30. oktober 2012 Del Skrevet 30. oktober 2012 Alfalinolensyre er den som er regnet som essensiell, og evnen til å omdanne den til EPA/DPA/DHA avgjøres i stor grad av balansen mellom omega-3 og omega-6. Omega-6 prioriteres, så om inntaket av dette er høyt vil omega-3 lide av dette. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-539202 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 30. oktober 2012 Del Skrevet 30. oktober 2012 Alfalinolensyre er den som er regnet som essensiell, og evnen til å omdanne den til EPA/DPA/DHA avgjøres i stor grad av balansen mellom omega-3 og omega-6. Omega-6 prioriteres, så om inntaket av dette er høyt vil omega-3 lide av dette. Så det du sier er at om man kun får omega-3 fra vegetabilske kilder, men har en bra balanse mellom omega-3/6 så får kroppen nok EPA/DPA/DHA? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-539211 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 30. oktober 2012 Del Skrevet 30. oktober 2012 Så det du sier er at om man kun får omega-3 fra vegetabilske kilder, men har en bra balanse mellom omega-3/6 så får kroppen nok EPA/DPA/DHA? Med stor sannsynlighet ja. Men et bra forhold mellom 3/6 virker rimelig uoppnåelig hos de fleste i dag Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-539215 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 30. oktober 2012 Del Skrevet 30. oktober 2012 Med stor sannsynlighet ja. Men et bra forhold mellom 3/6 virker rimelig uoppnåelig hos de fleste i dag Et 2:1 forhold bør være mulig om man kutter alt av soya, solsikke og frø samt tar tilskudd av omega-3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-539237 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 30. oktober 2012 Del Skrevet 30. oktober 2012 Et 2:1 forhold bør være mulig om man kutter alt av soya, solsikke og frø samt tar tilskudd av omega-3 Jepp, samt reduserer drastisk på korn. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-539240 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodolfo Skrevet 30. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2012 Kult! Jeg har hørt fra ernæringsfysiologer at evnen til å omdanne alfa oljen er så liten at den er nesten for uvesentlig å regne. Noe å tenke på... Takk for innspill med innsikt Vegard Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13894-t%C3%A5ler-omega-3-oppvarming-forskjell-p%C3%A5-alfa-og-epadha/#findComment-539383 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.