Gå til innhold

Fra 2x15 til 3x8-10 - utregning av belastning? Kalkulator?


Marita

Anbefalte innlegg

Jeg har begynt å periodisere styrketreninga mi, med 2 uker med 2x15, 2 uker med 3x8-10 og 2 uker med 5x3-5 (litt usikker på den siste, må kjenne på det).

Jeg kan jo alltids bare prøve meg frem på hvor tunge vektene skal være på 3x8-10, men mener å ha kommet over en kalkulator på dette.

Noen som vet? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er en 1RM kalkulator på facebooksiden til fitnessbloggen i hvertfall, men vet ikke med 8-10, det beste er jo kanskje å prøve seg fram ;) du trenger sikkert ikke mer en 2 forsøk per øvelse for å finne det ut :p De skal jo være et sted mellom de du bruker på 5 reps og de du bruker på 15 reps

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joa, kan jo alltids bare prøve meg frem - men jeg er veldig stasistikk og tall-nerd av meg, og det irriterer meg sånn at jeg ikke finner igjen den linken.. ;) Det var noe ala "du klarer sånn ca. x% av 1 RM med 2x15, og x% av 1RM med 3x8"..

Og siden dette her står nedskrevet ett eller annet sted, så må det være sant, siden alt på internett er sant, og hvis noen påstår at jeg bør klare x antall kg med x antall reps og sett... så MÅ jeg jo gjøre det, sant :D;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det smarteste er å autoregulere dette. på 2x15 og 3x8-10 kan du f.eks bruke autoreguleringsmetoden som ble benyttet i denne studien: http://myrevolution.no/s/studie-auto-regulering-gir-dramatiske-styrke%C3%B8kninger-pa-bare-6-uker/

På 2x15 tar du da først et sett med maks reps på det du tror du klarer 15 reps. Klarer du 14-16 reps fortsetter du neste sett på samme vekt. Klarer du flere enn 16 legger du på vekt på neste sett og klarer du 13 eller færre så tar du av vekt før neste vekt.

Tilsvarende på 3x8, men der tar du to sett etter det første settet.

http://fitnessbloggen.no/autoregulering-for-nybegynnere/

På 5x5 og 5x3 anbefaler jeg deg å jobbe deg opp mot et toppsett og ta evt droppsett etter det. Du starter da på ca halvparten av ditt maksløft og jobber deg oppover med å legge på vekter (ca 10% økning hvert sett og ned i 5% på de siste).

http://fitnessbloggen.no/auto-regulering-for-optimale-okninger-i-styrke-og-muskelmasse/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...