SaraM Skrevet 31. oktober 2011 Del Skrevet 31. oktober 2011 Heisann! Jeg er fullstendig forrelsket i noe så fantastisk som bananbrød! Utrolig godt! Problemet mitt er bare at oppskriften min ikke er direkte sunn... bruker mye sukker og smørr. Derfor lurte jeg på om det er noen som har peiling på hvordan man kan gjøre forskjellige oppskrifter sunnere ved å bruke andre ingredienser? Jeg er ikke på lavkarbo eller noe sånt, så har veldig lyst til å kanskje bruke sammalt hvete evt litt mandelmel osv, men vet liksom ikke hvor mye jeg skal bytte ut og slikt! (jeg er en veeldig uerfaren baker når det kommer til sunn bakst og generelt det å endre på oppskrifter. Skal prøve å droppe mye av sukkeret og smørret, men vil gjærne ha noen råd fra dere først! ) Bananbrød oppskrift: ovn på 180 grader 3 moste bananer 2 egg 100g smeltet smør 1,5 dl sukker 4,7 dl hvetemel 1,5 ts bakepulver 1/4 ts salt 1 ts kanel evt valnøtter Ingrediensene blandes, legges i en brødform og stekes midt i ovnen til brødet er brunt på toppen (ca en time) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sara Skrevet 1. november 2011 Del Skrevet 1. november 2011 Brødet høres veldig godt ut da! Det må jeg prøve:) Men ville gjerne byttet ut noen av ingrediensene ja: 3 moste bananer 2 egg 100g smeltet smør - (kan godt beholdes om du vil gjøre brødet om til en mer lavkarbo-variant, eller byttes ut med olje eller flytende margarin. ) 1,5 dl sukker - (dette kan byttes ut med sukrin, som er 0 kalorier i. og/ eller reduseres sukkeret og gjøre brødet litt mindre søtt) 4,7 dl hvetemel - (kan både byttes ut med havregryn, sammalt mel, spelt mel, rugmel osv. for å gjøre det mer næringsrikt. du kan også bruke mandelmel, fiberhusk hvis du vil ha en lavkarbovariant) 1,5 ts bakepulver 1/4 ts salt 1 ts kanel (er sunt, så lenge du bruker typen av merke Hindu, resten er ikke ekte kanel) evt valnøtter Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32270 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 1. november 2011 Del Skrevet 1. november 2011 100g smeltet smør - (kan godt beholdes om du vil gjøre brødet om til en mer lavkarbo-variant, eller byttes ut med olje eller flytende margarin. ) Like mye fett i olje som i smør, og margarin er ikke særlig sunt. Altfor mye omega 6 i margarin. Ville heller byttet ut mesteparten av smøret med mager kesam. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 1. november 2011 Del Skrevet 1. november 2011 Går det ikke an å bytte ut noe av smøret med kesam? Jeg har i hvert fall laget vellykkede paier hvor store deler av smøret er byttet ut med kesam. Mener også jeg leste en plass at alt smøret gjerne kan byttes ut. Noen som har prøvd? jallajalla 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32277 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jallajalla Skrevet 1. november 2011 Del Skrevet 1. november 2011 jeg har bakt denne kaken noen ganger - fungerer veldig fint med pålegg på http://camillalor.blogg.no/1312284336_banankake.html - har du i litt bakepro i stedenfor noe av proteinpulveret, samt litt mager kesam blir det enda bedre Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32290 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SaraM Skrevet 1. november 2011 Forfatter Del Skrevet 1. november 2011 tusen takk for tips alle sammen! Men nå må jeg understreke at jeg er heelt nybegynner på sånn alternativ baking, hvor mye kesam skal jeg bruke? og hvor mye havregryn/mandelmel osv? :S Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32604 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IngunnE Skrevet 1. november 2011 Del Skrevet 1. november 2011 Mager kesam kan bytte helt ut smør. I både kake og brød! Ellers synes jeg sukker er unødvendig i brød (kake skal jo være søtere, så da får du helle bytte ut med sukrin, eventuelt annen frukt, det er mye søtt i en banan f.eks!) Hvetemelet ville jeg byttet med havregryn og fibra, eventuelt mandelmel osv. :-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32606 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SaraM Skrevet 1. november 2011 Forfatter Del Skrevet 1. november 2011 Mager kesam kan bytte helt ut smør. I både kake og brød! Ellers synes jeg sukker er unødvendig i brød (kake skal jo være søtere, så da får du helle bytte ut med sukrin, eventuelt annen frukt, det er mye søtt i en banan f.eks!) Hvetemelet ville jeg byttet med havregryn og fibra, eventuelt mandelmel osv. Så 100 g mager kesam for 100 g smørr? og hvor mye havregryn og mandelmel skal jeg bruke? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32791 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IngunnE Skrevet 1. november 2011 Del Skrevet 1. november 2011 Så 100 g mager kesam for 100 g smørr? og hvor mye havregryn og mandelmel skal jeg bruke? Ja, prøv deg frem! Jeg bruker kesam i smuldre deig, og ser til den får passe konsistens. Jeg er noob når det gjelder mål og vekt, slumper på alt, hehe:) Samme gjelder havregryn og mandelmel, prøv deg frem til riktig konsistens! Eneste som er greit å ha i bakhodet er at havregryn trekker litt vann, så om du lar det stå, vil den trekke til seg en god del:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-32820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SaraM Skrevet 2. november 2011 Forfatter Del Skrevet 2. november 2011 Ja, prøv deg frem! Jeg bruker kesam i smuldre deig, og ser til den får passe konsistens. Jeg er noob når det gjelder mål og vekt, slumper på alt, hehe:) Samme gjelder havregryn og mandelmel, prøv deg frem til riktig konsistens! Eneste som er greit å ha i bakhodet er at havregryn trekker litt vann, så om du lar det stå, vil den trekke til seg en god del:) Skal deigen ha ca samme kosistens som den ellers ville hatt? Og skal jeg lage "havregrøt" av havregrynene først eller går de i oppløsning av seg selv? haha, beklager mange spørsmål Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1224-hvordan-gj%C3%B8re-oppskrifter-sunne/#findComment-33089 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.