AlexDefoe Skrevet 2. september 2012 Skrevet 2. september 2012 Hei alle sammen Kom til å tenke over noe, som jeg har grublet over lang tid. Hvor mye av matens næringsinnhold som blir endret under tilberedningen Nå tenkte jeg på dette, hvis jeg steker kyllingfiler i olje og sammenligner de med kyllinfiler stekt i ovnen (uten noe som helt oljer og slikt) Da vil jo de som er stekt i oljen selvfølgelig ha mer fett innhold selvfølgelig. Men det jeg lurte på var om protein innhold blir endret? Kan mat miste næringsstoffer under tilberedningen? Jeg var at ting som vitaminer og mineraler kan gå bort, men nå tenke jeg mer på fett, karbs og proteiner? Siter
Gjest Ukjent666 Skrevet 2. september 2012 Skrevet 2. september 2012 Næringsinnhold skal være som det står på pakken... F.eks: 100gram kylling har 21g protein.. Steker du den.. Har den fortsatt 21g protein.. Ellers har jeg vært HEEELT vekke:P Siter
PrideFC Skrevet 2. september 2012 Skrevet 2. september 2012 Godt spørsmål, etterlater spor her for å se om noen kan komme med noen gode svar! Regner med Vegard Lysne som alltid kan komme med litt pro-tips! Siter
AlexDefoe Skrevet 2. september 2012 Forfatter Skrevet 2. september 2012 Grunnen til at jeg spurte dette var at jeg kom over en artikkel et eller annet sted som linser, der stod det forskjellig næringsinnhold på rå og kokte linser (pga noe gikk i vannet ved koking) dette fikk meg til å lure på dette. Har jo også lagt merke til at når jeg har frossen kyllingfilet ute så veier den kanskje 200gram, men etter steking osv så er det bare 100g, kommer sikkert at all væsken som den mister. Men uansett interessangt å vite hva vi faktisk putter i oss Siter
123abc1 Skrevet 2. september 2012 Skrevet 2. september 2012 Næringsinnholder kan variere fra hvilken metode du bruker på å tilberede produktet på ja. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.