Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Alt av media blåser opp denne lavkarbogreia, noe som hjernevasker oss normale mennesker til å tro at alle karbohydrater er piss. Etter å ha lagt om kostholdet mitt helt til å bli proteinfokusert, er jeg nå på jakt etter disse "gode" karbohydratene. Jeg skjønner at alt av raffinert sukker, fin brødmat ++ er dårlige karbs, men trenger tips til hvilke produkter jeg kan bruke i kostholdet mitt - både til små måltider og til de litt større.

Fortsetter under...

Skrevet

Nå er sikkert ikke alle enige med meg da, ettersom det er så mange tilhengere av pittelite karbs her, men jeg tenker at de langsomme karbohydratene er greie å få i seg..linser, bønner, gulerøtter, paprika, agurk, mais og tomat feks. Gulerøtter og mais har jo forholdsvis høy karbs innhold ifht andre grønnsaker, men likevel tenker jeg at noe er bra -ihvertfall gulerøtter. melkeprodukter er det jo karbs i, men det er jo nødvendig om man ikke tar det i pilleform (kalsium altså). Flytende karbohydrater tror jeg er det værste -men også alt med tilsatt sukker i. Et eple kan liksom ikke være usunt..det går jeg ikke med på. Da får jeg heller se litt polstra ut altså! ^^

Skrevet

grønnsaker, grønnsaker og grønnsaker + mer grønnsaker, bær, frukt, havregryn, quinoa, søtpotet, ris (den hvite, ikke den brune), potet, linser, bønner.

Du skal/bør velge den hvite risen foran villris, brunris og mer "sunnifisert" ris. Brunris har riktignok mer fiber og når man analyserer det er det høyere innhold av ulike vitaminer og mineraler, men i likhet med kornprodukter generelt får man ett tap av mineraler i kroppen når man inntar det. Ved inntak av vanlig hvit ris (jasmin, basmati) så tar man opp mer vitaminer og mineraler selv om innholdet i selve matvaren er lavere. Mat er mer enn sin analyserte verdi, eller GI, men må ses opp mot nytteverdien i kroppen.

Annonse

Skrevet
  "Velvet skrev:
grønnsaker, grønnsaker og grønnsaker + mer grønnsaker, bær, frukt, havregryn, quinoa, søtpotet, ris (den hvite, ikke den brune), potet, linser, bønner

  "Dize skrev:
Villris eller fullkornsris. :) Eller sånn couscous (skrives det sånn?).

Her er dere uenige - hvorfor? :p Jeg trodde den hvite risen var fyfy?

Skrevet
  "Dize skrev:
Trodde jeg også..aner ikke hvorfor vi er uenige, men jeg håper hun skrev feil bare. :-P

Er couscous bra? :o DET er nytt for meg - trodde det var minst like dårlig som hvit ris og pasta.

Skrevet

Forøvrig hadde faren min kjøpt en helt svart (nesten) ris her om dagen, lignet litt på villris -men tykkere og kortere. Ble utrolig mett av bare pittelitt! Må huske å spørre han hva det var for noe.

Annonse

Skrevet
  "IdaL skrev:
Er couscous bra? :o DET er nytt for meg - trodde det var minst like dårlig som hvit ris og pasta.

Jeg trodde det? Men kanskje ikke, det er ikke godt uansett. ^^

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...