Ida Dahl Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 Hei! Alt av media blåser opp denne lavkarbogreia, noe som hjernevasker oss normale mennesker til å tro at alle karbohydrater er piss. Etter å ha lagt om kostholdet mitt helt til å bli proteinfokusert, er jeg nå på jakt etter disse "gode" karbohydratene. Jeg skjønner at alt av raffinert sukker, fin brødmat ++ er dårlige karbs, men trenger tips til hvilke produkter jeg kan bruke i kostholdet mitt - både til små måltider og til de litt større. Siter
Dize Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 Nå er sikkert ikke alle enige med meg da, ettersom det er så mange tilhengere av pittelite karbs her, men jeg tenker at de langsomme karbohydratene er greie å få i seg..linser, bønner, gulerøtter, paprika, agurk, mais og tomat feks. Gulerøtter og mais har jo forholdsvis høy karbs innhold ifht andre grønnsaker, men likevel tenker jeg at noe er bra -ihvertfall gulerøtter. melkeprodukter er det jo karbs i, men det er jo nødvendig om man ikke tar det i pilleform (kalsium altså). Flytende karbohydrater tror jeg er det værste -men også alt med tilsatt sukker i. Et eple kan liksom ikke være usunt..det går jeg ikke med på. Da får jeg heller se litt polstra ut altså! ^^ Ida Dahl 1 Siter
Ida Dahl Skrevet 15. august 2012 Forfatter Skrevet 15. august 2012 Når du sier ris - mener du vanlig hvit ris da? Slik jeg har forstått det er det like fyfy som vanlig pasta og potet f.eks. Er det byggris, villris osv du mener? Siter
Velvet Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 grønnsaker, grønnsaker og grønnsaker + mer grønnsaker, bær, frukt, havregryn, quinoa, søtpotet, ris (den hvite, ikke den brune), potet, linser, bønner. Du skal/bør velge den hvite risen foran villris, brunris og mer "sunnifisert" ris. Brunris har riktignok mer fiber og når man analyserer det er det høyere innhold av ulike vitaminer og mineraler, men i likhet med kornprodukter generelt får man ett tap av mineraler i kroppen når man inntar det. Ved inntak av vanlig hvit ris (jasmin, basmati) så tar man opp mer vitaminer og mineraler selv om innholdet i selve matvaren er lavere. Mat er mer enn sin analyserte verdi, eller GI, men må ses opp mot nytteverdien i kroppen. Ida Dahl 1 Siter
Dize Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 Villris eller fullkornsris. :-) Eller sånn couscous (skrives det sånn?). Siter
Ida Dahl Skrevet 15. august 2012 Forfatter Skrevet 15. august 2012 "Velvet skrev: grønnsaker, grønnsaker og grønnsaker + mer grønnsaker, bær, frukt, havregryn, quinoa, søtpotet, ris (den hvite, ikke den brune), potet, linser, bønner "Dize skrev: Villris eller fullkornsris. Eller sånn couscous (skrives det sånn?). Her er dere uenige - hvorfor? Jeg trodde den hvite risen var fyfy? Siter
Dize Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 Trodde jeg også..aner ikke hvorfor vi er uenige, men jeg håper hun skrev feil bare. :-P Siter
Velvet Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 She did not , se min redigerte forrige post Ida Dahl og Natalie 2 Siter
Ida Dahl Skrevet 15. august 2012 Forfatter Skrevet 15. august 2012 "Dize skrev: Trodde jeg også..aner ikke hvorfor vi er uenige, men jeg håper hun skrev feil bare. :-P Er couscous bra? DET er nytt for meg - trodde det var minst like dårlig som hvit ris og pasta. Siter
Dize Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 Forøvrig hadde faren min kjøpt en helt svart (nesten) ris her om dagen, lignet litt på villris -men tykkere og kortere. Ble utrolig mett av bare pittelitt! Må huske å spørre han hva det var for noe. Siter
Lame Nordstrom Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 "IdaL skrev: Her er dere uenige - hvorfor? Jeg trodde den hvite risen var fyfy? Spis den risen du foretrekker, verre er det ikke. Ida Dahl og Kirill W. 2 Siter
Roger86 Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 "IdaL skrev: Her er dere uenige - hvorfor? Jeg trodde den hvite risen var fyfy? Regner med det er pga Velvet tenker på hvordan kroppen "håndterer" det. Veldig få har problemer med hvit ris. Siter
Dize Skrevet 15. august 2012 Skrevet 15. august 2012 "IdaL skrev: Er couscous bra? DET er nytt for meg - trodde det var minst like dårlig som hvit ris og pasta. Jeg trodde det? Men kanskje ikke, det er ikke godt uansett. ^^ Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.