Forsvarsdama5.0 Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 På olympiatoppen (!) sine nettsider er det masse hefter om kosthold.. Og under "beinhelse" står det at risikofaktorer for å utvikle benskjørhet er lite kalsium, lite D-vitamin, og høyt proteininntak. Det forklares ikke. Noen som kan forklare det for meg? http://www.olympiatoppen.no/fagstoff/ernaring/faktaark/beinhelse/media3394.media Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11063-protein-d%C3%A5rlig-opptak-av-kalsium/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
qqq Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Om jeg ikke husker feil så må kroppen/skjelettet må gi fra seg kalsium for å kompensere for den lave ph verdien i animalsk protein, noe som fører til at skjelettet svekkes. Hva som er overdrevent proteininntak eller om det kan kompenseres for ved økt kalsiuminntak vet jeg ikke. Det kan også hende dette er ut-datert da Olympiatoppen er noe konservative Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11063-protein-d%C3%A5rlig-opptak-av-kalsium/#findComment-422602 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Det har vært spekulert i proteinets betydning for beinhelse, men den foreløpige konklusjonen er at protein er regnet som positivt. Det er mange ting som spiller inn på beinhelse, deriblant d-vitaminstatus, kalsiumstatus, treningsbelastning og syre/base-balanse. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11063-protein-d%C3%A5rlig-opptak-av-kalsium/#findComment-422614 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forsvarsdama5.0 Skrevet 10. august 2012 Forfatter Del Skrevet 10. august 2012 Oki! Det med syre/base-balanse? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11063-protein-d%C3%A5rlig-opptak-av-kalsium/#findComment-424340 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 10. august 2012 Del Skrevet 10. august 2012 Blodet vårt har en veldig snever grense for hvilken pH det kan ha, og derfor har vi flere buffersystemer for å hindre at det går utover disse fysiologiske grensene. De fleste matvarer øker syreinnholdet i blodet, som må nøytraliseres av disse buffersystemene. Hovedsakelig er det bikarbonat som brukes som buffer, men et annet er fosfat som kan hentes fra beinvevet. Jo større syreoverskuddet er, jo større sjanser er det for at beinmineraler brukes som buffer, noe som gir utskilling av fosfor og kalsium fra beinvev. Frukt, grønnsaker, bær og noen nøtter bidrar derimot med en del basedannende mineraler (bl.a. magnesium), som hjelper til å bufre blodet, noe som i teorien er med å spare beinmineraler og dermed er med å forhindre utvikling av beinskjørhet. Foreløpig er det såvidt meg bekjent ikke noen konklusive data på hvor mye dette har å si, men det er hvertfall et godt argument for å spise mer grønnsaker, bær og frukt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11063-protein-d%C3%A5rlig-opptak-av-kalsium/#findComment-424354 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forsvarsdama5.0 Skrevet 10. august 2012 Forfatter Del Skrevet 10. august 2012 Åja! Men jeg spiser en del av det da så da går det opp i opp Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/11063-protein-d%C3%A5rlig-opptak-av-kalsium/#findComment-424365 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.