Jeg må si jeg lurer veldig på det samme som newbody2014. Jeg er veldig enig i at det er sunt for psyken å slakke litt på kostholdsrestriksjonene en gang i blandt, men min frykt er at kalorioverskuddet på en spisedag skal utligne – eller i verste fall overstige – kaloriunderskuddet resten av uken.
Selv ligger jeg på mellom 400 og 500 kcal i underskudd – i den grad det det er mulig å kalkulere det (loggfører inntak og treningsmengde). Jeg er ikke store frøkna, men har apetitten til en kraftig herremann. Med en BMR på 1250 kcal og et stillesittende yrke, skal det ikke mye til før jeg havner i overskudd. Mitt spørsmål er derfor, (med fare for å kapre tråden): vil et overskudd på f. eks. 1000 kcal på en spisedag 'ødelegge' to dager med underskudd?
Bra at du fulgte rådene om å tracke inntaket ditt i en periode. Som regel er det vanskelig å vurdere hvor mye man faktisk får i seg, og det er lett å undervurdere sitt eget inntak (hilsen ei som ikke kunne fatte hvordan hun klarte å legge på seg 3 kg på 2 uker 'bare' fordi hun hadde kost seg litt i påsken ) .
Du kan tilpasse innspillingene på My fitness pal ved å klikke på 'Goals' unde 'My home' og velge Custom isf. Guided. Da kan du selv legge inn kalorimål og fordelinge av næringsstoffene. Kaloriestimatet til MFP er ganske generelt og allerede iberegnet et underskudd. Jeg synes det er greiere å legge inn det kalorimålet jeg ville hatt for å vedlikeholde vekten. På den måten kan man se hvor stort underskudd/overskudd man har ved å lese av tallet bak 'Calories remaining'. Jeg pleier også å registrere styrkeøktene som kardioøkter for å trekke fra treningskaloriene (selv om dette er relativt unøyaktig). Dermed får jeg en pekepinne på hvor mye ekstra jeg bør få i meg på treningsdager.
Hehe, kjenner til problemet. Selv tyr jeg til proteinpulver for å få dekket behovet, da jeg lsiter med å få i meg nok gjennom kosten. Jeg tar det som tilskudd sammen med frokost og/eller etter trening.Det finnes mange tråder her på forumet om anbefalte typer.
Hihi, kjenner meg igjen! Jeg må pålegge meg selv tyggisforbud i perioder. SPISER en pakke på null komma niks, og så snart min egen pakke er oppspist, begynner jeg å snylte på mine stakkars kollegaer .
Så bra! Godt å høre jeg er innafor . Jeg er veldig fan av konkrete tilbakemeldinger, så jeg er veldig glad for at både du og flere andre i denne tråden kommer med tall som er enkle å forholde seg til som utgangspunkt for en kostholdsplan.
1 g fett og 1 g karbohydrater pr kg kroppsvekt utgjør i mitt tilfelle 754 kcal (veier som nevnt omtrent 58 kg). Jeg sikter meg inn på 2 g proteiner pr kg kroppsvekt (464 kcal). Totalt vil jeg da ende på 1218 kcal dersom jeg hadde fulgt dette slavisk. Men som du sier – det er en tommefingerregel. Tolker jeg de ulike tilbakemeldingene jeg har fått her, kan jeg trygt øke på både fett- og karboinntaket ytterligere slik at jeg sikrer å dekke kaloribehovet mitt. Hvem sa kosthold var enkelt .
Føyer meg til rekken av rosende og sier bare WOW! Veldig imponerende, og gøy å se hva du har fått til . Jeg føler det er på sin plass å si gratulerer med fantastiske resultater . Lykke til med nye mål og drømmer.
Jeg er jaggu ikke sikker på hvordan balansen mellom omega 3 og omega 6 ser ut. Jeg må innrømme at jeg ikke er helt stødig når det kommer til essensielle fettsyrer. Mine daglige fettkildene er omega 3-tilskudd, cocosa, hjemmelaget pesto og/eller aioli, én lite neve nøtter, laks én gang i uken, og ellers det som er av fett i kylling, karbonadedeig, svinekjøtt, biffstrimler, CC og mager kesam.
Hihi, da er jeg mer med på hva du mener . Takk for tilbakemelding! Jeg har de siste dagene doblet fettinntaket (fra 30 g til 60 g). Da ligger jeg på over 1 g pr kg kroppsvekt. Jeg har også økt kabohydratinntaket noe, men jeg vil se an om jeg skal reduserer dette og heller kompanserer med mer fett på et senere stadie. Jeg er veldig spent på hvordan kroppen responderer på disse justeringene .
Jeg har ikke lært meg å like makrell ennå, men jeg tar tilskudd med høykonsentrert omega-3 hver dag, og spiser laks én gang i uken. Denne uken har jeg fylt opp kjøleskapet med hjemmelaget pesto og aioli, og jeg har begynt å bruke cocosa til steking. Logget kostholdet mitt i går og endte på omtrent 60 g fett. Jeg håper jeg da er litt nærmere den anbefalte fettdosen ?
Ble forøvrig 118 g proteiner og 140 g karbohydrater.
Åh, beklager, da missforsto jeg deg . Men ja, da høres det fornuftig ut i mine ører å justere ned til 2000.
Huff, litt dårlig forklart av meg . Nei, jeg har et jevnt underskudd uavhengig av trening. Eksempel: Jeg har fått målt BMR-en min til å være1247 (jeg er bare 161 på strømpelesten). Ut i fra tabellen i linken under har jeg en PAL på rundt 1.3 om jeg ikke regner inn treningsøktene. Det vil si at jeg må få i meg ca. 1600 kcal på treningsfrie dager for å holde vekten stabilt. Siden jeg ønsker å gå ned noen kilo som har sneket seg på etter jeg fylte 30, sørger jeg for å ligge i et underskudd på mellom 200 og 400 kcal. Dersom jeg på treningsdager forbrenner f. eks. 600 kcal, spiser jeg 600 kcal ekstra slik at underskuddet på treningsdager er det samme som på treningsfrie dager. Jeg vet ikke om dette er den beste måten å gjøre det på, men jeg synes i hvert fall etter litt prøving og feiling at det er enklere å forholde seg til enn å ha et konstant tall å skulle forholde seg til .
Her kan du regne ut BMR og PAL: Slik regner du ut hvor mye du forbrenner hver dag - Fitnessbloggen
MFP legger automatisk inn et underskudd med mindre du skriver inn ønsket inntak manuelt. Jeg er usikker på hvor stort dette underskuddet er satt til, men jeg tror det er rundt 500 kcal. Dersom vektnedgang ikke er et mål, er det nok lurt at du legger til noen kalorier slik du skriver . Jeg har valgt å legge inn BMR * PAL som kalorimål slik at jeg ser hva jeg bør få i meg av for å vedlikeholde dagens vekt (på hviledager). Da ser jeg hva underskuddet/overskuddet mitt evt. er ved å se på tallet foran 'calories remaining'. Sørger også for å få i meg det har forbrent ved trening med mindre dette skaper et ønsket underskudd . Har forøvrig også lagt inn fordelingen av makronæringsstoffer manuelt etter litt guiding fra noen av skribentene her på FB .
Det er mulig jeg missforstår deg, men jeg er litt usikker på hvorfor du ønsker å senke kaloriinntaket dersom du holder stabil vekt. Om du ønsker å bygge muskler, tenker jeg en økning i inntaket er mer fornuftig
Jeg er veldig enig i det du skriver her . Jeg har også hatt et anstrengt forhold til mat tidligere, noe som for min del betyr at jeg må være påpasselig for å ikke falle tilbake til dårlige vaner. En bivirkning av å ha en historie der man 'tullet' med inntaket, er at man blir flink på å overstyre kroppens signaler i forhold til sult- og metthetsfølelse. Dette sitter gjerne igjen selv etter man er friskemeldt.
Jeg begynte å bruke MFP for å lære meg gode spisevaner igjen, og nå logger jeg tidvis for å sørge for at jeg får NOK av de ulike næringsstoffene + at jeg synes det hele er litt fasinerende nå som jeg har en annen tilnærming til det .