Gå til innhold

MrT

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

MrT sine prestasjoner

  1. 4. stk asparges 100g (8 skiver/1 pakke) kalkunpålegg Knekk av roten til aspargesen, kok de i et par minutter. Del de i to, og rull hver del inn i en skive kalkunpålegg. = 24,1 gram protein, 1,2 gram fett og 2,8 gram karbohydrat
  2. Spørsmål om fett: Jeg vet at det bør ligge under 5% med unntak av fisk etc. Grunnen til at fisk er bra er jo det umettede fettet. Betyr dette at umettet fett (enumettede og flerumettede) er bra i alle matvarer? Bare å kjøre på? Mandler f.eks. er jo ansett som sunne i andre sammenhenger, men de inneholder mye fett (over 50%), men nesten alt er enumettet/flerumettet. I tillegg inneholder det over 20% protein.
  3. Har eksperimentert mer her, og kommet frem til noe enda bedre. 1 stk. Stabburet Kokkeklar fiskesuppe (P:3,6 - K: 5,3 - F: 5,0) 1 liter tilsvarer 1,125 kg, inkludert 2 dl lettmelk Totalt: 40,5 - 59,6 - 56,2 100 gram torskefilet (P:18,1 - K: 0,0 - F: 0,3) 100 gram laksefilet (P:18,0 - K: 0,0 - F: 9,0) Det under skal ikke kokes, bare hives oppi rett før suppen serveres (hvis ikke blir det seigt): 100 gram scampi (P:15 - K: 0,5 - F: 0,5) 100 gram kamskjell (P:17,9 - K: 0,0 - F: 1,1) 50 gram krepsehaler (P:11,0 - K: 1,0 - F: 1,0) 50 gram blåskjell (P:16,0 - K: 2,0 - F: 2,5) 100 gram reker (P:13,0 - K: 0,5 - F: 1,0) Fyll inn mer her. Tar gjerne imot tips! 0,5 dl matfløte (P:2,7 - K: 3,9 - F: 20,0) Totalvekt: 1.775 gram Totalt: P: 137,4 - K: 64,0 - F: 79,9 Pr 100g: P: 7,8 - K: 3,7 - F: 4,5 Man kan klare seg fint uten matfløten, men det har ganske mye å si på smaken. Det samme gjelder for variasjonen i innholdet. Masse ulike skalldyr og fisketyper gir god smak og mindre ensforming (går ikke lei). Hiver på litt gressløk på toppen. Til vanlig går en del av suppen i vasken (når man er ferdig med innholdet), så totalen er nok en del mer fordelaktig enn skrevet over. Ikke den billigste middagen, men herregud så godt det er. Hadde spist dette her hver eneste dag om jeg kunne, men er redd for å gå lei, så det blir rundt 3 ganger i uken.
  4. Jeg syns maten var veldig tørr, og trodde det var umulig å få gjort noe med det. Men det er det absolutt ikke. Kan jeg friste med: Toro sjysaus - 2,5 karb - 0,4 fett Toro Oksesjysaus med estragon og sjalottløk - 2,9 karb - 0,7 fett Toro Provence lammesaus - 3,1 karb - 0,6 fett Toro Fløtesaus - 4,2 karb - 3,0 fett Toro Tapasmiks for spanske kjøttboller i tomatsalsa - 4,3 karb - 4,3 fett Toro miks for Ovnsgratinert kylling i mild kremet saus - 3,7 karb - 5,0 fett (inkl. matfløte og kyllingfilet). Og et par i grenseland: Toro Brun saus uten løk - 5,3 karb - 1,2 fett Toro Kjøttkakesaus - 5,4 karb - 1,1 fett Innholdet er pr. 100g ferdig saus/matrett (de fleste er kun å tilsette vann). En porsjon er vel rundt halvparten. Et gram fett og et par gram karb er verdt det for å ikke gå lei. Fiske- og skalldyrsuppe: 1 stk. Toro Bergensk Fiskesuppe (1 liter) - kr. 20 Protein 21 g Karb 49 g Fett 8 g 200 g kamskjell (dypfryst) - kr 35 Protein 35,8 g Karb 0 g Fett 2,2 g 200 g skampi (ferdigkokt, dypfryst) - kr 30 Protein 30 g Karb 1 g Fett 1 g 2 stk. laksefilet - 30 kr Protein 36 g Karb 0 g Fett 18 g Kok opp suppe med vann og lettmelk, sammen med laksen. Ta i kamskjell og skampi på slutten (må ikke koke, da blir de seig). Her er det egentlig bare å hive oppi de grønnsakene og fisk/skalldyr man ønsker. Server med masse kajennepepper:D. Personlig bruker jeg bare 1/4 del av fiskesuppen hver gang. Bruker bare suppen slik som jeg bruker saus på kjøtt etc. Totalen blir da: Protein 107 g Karb 13 g Fett 24 g
×
×
  • Opprett ny...