Gå til innhold

Trening for fattern, med ukjent skulderproblematikk


Vist

Anbefalte innlegg

Faren min har nå tenkt å strate med styrketrening. fram til nå har han syklet 2-3 ganger i uken og ønsker nå å starte med styrketrening. Jeg har hatt han med på treningssenteret et par ganger og funnet ut hvilke øvelser som fungerer og hvem som ikke gjør det. Problemet er at han har et problem med skuldrene. Han har vært hos fysioterapeut som ikke fant ut noe, og han har tatt MR uten at det ga noen oppklaring.

Alle bevegelser over med armene over hodet, som feks skulderpress og pullups oppleves ubehagelig og vonde og han sier han hører en ''knekkelyd'' i skuldrene. når han fører armene ut til siden (som i sidehev) gjør det vondt. Når han med armene ut til siden vrir på armen kjenner han at det stikker i skuldrene. det samme gjelder når han holder skuldrene i posisjonen man holder stanga i Knebøy.

De øvelsene jeg vet han kan gjøre uten å få vondt i skuldrene er: En-Arms Manual Roing, Stangroing (Barbell Row) og Kabelroing. Floorpress med manualer, Sittende Maskin brystpress, Alle Utfall varianter og beinpress, samt Legcurl, og biceps og triceps øvelser med unntak av franskpress, dips og smalbenk.

Han har som mål få ned fettprosenten og bli sterkere. Han driver å fører matinntaket på diett.no og spiser genrelt kun bra mat og lite fastfood. han er 45 år og har innenfor styrketrening nesten ingen erfaring. Han har også planer om å ta en tur til en naprapat for å se om de kan få orden på skulderproblematikken

Lurer derfor på om noen av dere flinke folk her kunne hjelpe meg med å få satt opp et program på en måte som gjør at skuldrene ikke blir blir vonde. takker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg kan jo ikke diagnostisere over nettet, så ville gått til behandler. Men det jeg fikk i oppdrag var å begrense øvelser med store bevegelsesutslag i skulderleddet, tøye bryst, kjøre pushups på ustabilt underlag (med fokus på å trekke skulderbladene ned og bak som første del av bevegelsen), rotatorøvelser (inn og ut), roøvelser samt tøying av bryst. Andre ting som er lurt er øvelser for å aktivere nedre trapezius og serratus anterior, f.eks gjennom wallslides og scapular pushups, samt prone trap raises er eksempler. Kan anbefale å lese litt av Eirik Sandvik (hvis du vil ha det på norsk) og Eric Cressey om skulderproblemer. Du kan også google impingement syndrome.

Men som sakt: få han til behandler :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Googlet det nettopp, og det som beskrives er ganske likt de punktene hans føler smerter. Ved rotering av armen, løft mellom 60 og 120 grader, samt at han hører knirkelyder. Men skal få han til behandler :)

Jeg har fått han til å kjøre et par rotasjonsøvelser før trening og det har hjulpet litt sier han, så for teste ut tøying også :)

Takk for svar! og skal selvfølgelig få han til en behandler :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...