Jump to content

sg8

Members
 • Content Count

  279
 • Joined

 • Last visited

 1. Hehe kanskje:) men er mye folk med kompetanse her også
 2. Jeg har ei venninne som har begynt med litt styrketrening. Hun lurer på om trening av brystmusklene vil gjøre at puppene hennes blir mindre, eller større? Hun ønsker ikke å få mindre pupper, rompe og hofter av treningen, men heller derimot få mer former/litt bredere over hoftene, større rumpe og beholde puppene:) Men hun vil ha en slank mage, og ikke for mye muskler i overkroppen. Hun lurer litt på hvilke øvelser hun bør prioritere/unngå, og hvordan hun bør gå frem for å oppnå dette?
 3. Jeg lurer litt på, en del prater jo om at man feks kan velge feks landmine press/skråbenk istedenfor skulderpress, floorpress istedefor benk, boksbøy istedefor knebøy osv.. det jeg lurer på er, hvis man gjør disse øvelsene så vil man jo få et dårlig 'movement pattern' da man vil bli enda mindre bevegelig enn om man faktisk kjører full rom.Ved å begrense rom på pressøvelser/gjøre dem i skrå-bane vil jo bare gi enda dårligere skuldermobiltet osv osv, samme i bøy. Hvis man skal klare å utføre en øvelse, så må man jo faktisk UTFØRE den. Å tøye å utføre all slags mobilitetsøvelser kan jo være fint det, men man vil jo ikke klare å gjøre øvelsen uten å faktisk gjøre den. Virker som mange idag er opphengt i perfekt teknikk hele tiden, og nærmest er livredd for å bli skadet. Om man velger mindre skaderisk øvelser er jo dette et valg man tar, og det kan jo være lurt i mange tilfeller. Merker selv at det er bedre for meg å velge visse øvelser istedenfor å måtte bruke lang tid på kjedelig oppvarming/mobilitet. Hva tenker dere?
 4. Er det mulig dersom man ikke har veldi synlig pack fra før å bygge på seg noen kg og samtidig få synlig six pack?
 5. Jeg lurer på hvordan dere gjør det hvis dere feks står opp i 12 tiden vs 7-8 tiden noen dager, spiser dere de måltidene dere skulle fått i dere før 12, eller tenker dere at siden man ikke er i bevegelse når man sover så trenger man ikke spise ''dobbelt opp''?
 6. Merker mobiliteten er ekstremt dårlig etter mye fotball og lite uttøyning, og en del stillesittende arbeid. Skulder, hofte og ankelmobiliteten er ræva. Ultrastramme glutes/hoftebøyere/bakside lår/forsidelår/legger/ankler/bryst/lats osv osv. Så skulderpress blir mer en skråpress med mindre jeg kompenserer veldig med rygg/skyte hodet frem, så kjører skråbenk med redusert ROM her isteden. Man skal jo helst kunne se ørene fra siden når man kjører skulderpress. Merker det også i benkpress hvor skuldrene får bank, sannsynligvis pga skuldrene roterer fremover i bunn. Evt kjører jeg denne: Knebøyen blir også problematisk (hjelper med v.løftingssko) Markløften funker, men når jeg skal bøye meg ned og leggene berører stangen må jeg la den rulle litt fremover for at ryggen skal bli rett. Vil ikke det bli en skjev løfteane og gjøre ryggen mer utsatt for skade? Har hørt eirik sandvik og rippetoe prate om dette, mens andre lar stangen rulle litt fremover. Funker godt for meg å faktisk kjøre vanlig tøying før øvelser, noen med tips til enkle øvelser/tøyninger som ikke tar så mye tid.. før øvelser som de nevnte.
 7. Det er så mye meninger rundt kondisjonstrening, men vi kan vel alle være enige om at det er en helseeffekt av den som man ikke får av tradisjonell styrketrening med lange pauser? Kondisjonstrening er vel også det beste for ren vektnedgang dersom man er veldig overvektig? Det er jo lite vits for en på 140 kg å trene masse styrketrening for å opprettholde de få musklene han har, istedenfor å kjøre mye kondisjon å gå kjappere ned, for så introdusere mer styrke etterhvert? Man forbrenner jo mer med kondisjonstrening. Hva mener dere? Bør alle trene kondisjon, hvem bør trene mer, hvem bør trene mindre? Hvem bør trene mye styrketrening, hvem bør trene mindre?
 8. Noen som jobber som pt ved siden av studiene? hvor mye jobber dere da, evt. hvor mange kunder? Funker det bra, eller er det bare stressende? Vurderer selv om jeg skal jobbe heltid eller deltid, studerer noe helt annet som ikke har med trening å gjøre, da jeg syns det er litt skummelt å 'satse' på bare pt da det krever en hel del masse.
 9. Hei! Har litt hår på brystkassen/niplene og fra brystet i en liten linje ned til navlen hvor jeg har en rimelig stor veiviser:) vurderer å fjerne hele sjiten! Burde jeg vokse eller bruke høvvel? Konsekvensene blir at det bare blir enda mer hår regner jeg med? Har før bare tatt brystet og veiviseren, men nå vuderer jeg å ta det mellom navlen og brystet også vet ikke hvor smart det er men!
 10. Hei, jeg har ei venninne som er 170 høy og 80 kg tung og vil ned i vekt, noen med forslag til kostholdsoppsett, ca kalorier etc? Hun har 4 måltid til dagen vanligvis, men kan endres på.. og forslag til treningsprogram hun kan følge?
 11. Har fått konstatert dette hos naprapat, noen med erfaring? Har hatt det i flere år i høyre skulder. Behandling fra forskjellige har ikke hjulpet, drevet mye med egenmassasje og prøvd alle slags type øvelser, tatt pause - gjorde meg bare mindre bevegelig..Det merkelige er at latsen og brystet på venstre side faktisk er strammere enn impingement siden - hvordan er det mulig? Skuldermobiliteten er altså bedre på høyre! klarer å gjennomføre trening av overkropp og også relativt tungt, men har litt smerte under øvelsene og litt ellers (blir værre når jeg tar mange reps) er litt som om skulderen blir mer impinged av treninga av og til, at den hukker litt frem sett fra siden - kan være jeg burde begrense rom i noen øvelser som roing,benk og chins.. Det er selvsagt plagsomt, men er det farlig? Det er jo veldig normalt å ha litt smerter idag og så godt som alle har det. Det er ikke aktuelt å bruke år og dag på rehab hvertfall igjen. Operasjon er nok ikke aktuelt og det hadde jeg nok ikke fått heller. Tips for akkurat dette ift oppvarming, øvelsesutvalg etc? Noe spesielle grep, teknikker eller øvelser for å gjøre minst mulig skade?
 12. svarer ikke på mine spørsmål som handler om 2 splitt og fordeling av øvelser
 13. Hva synes dere, holde seg til en av variantene, eller gjøres feks konvensjonell mandag og sumo torsdag? Har kjørt begge 2 litt, men klarer ikke bestemme meg, hører så mye om at sumo mark er drit for hoftene/lyskene og bla bla, men føles mer naturlig for meg og jeg klarer å holde ryggen rettere + får brukt glutes mer. Har også hørt at en bare bør kjøre mark tungt 1 gang i uka.. hva tyckar ni og hvarfor?
 14. Hvordan pleier dere å fordele musklene som trenes på en overkropp/underkropp splitt? Pleier dere å ta feks: benk roing pullups skulderpress bi/tri og repetere dag 2 men gjør varianter av øvelsene, eller tar dere feks horisontal drag og press en dag, og vertikal en annen dag? Fordeler og ulemper? Jeg vil helst kjøre både pullups og chins i løpet av uka. Og et annet spørsmål, bør man gjøre frivendinger før eller etter knebøy/markløft?
 15. kanskje en ide å legge til en ekstra dag hvor jeg evt kan øve på rykk/støt og trene litt overhead squat? slik at det blir 5 treningsdager? Styrketrening er livet mitt, så er ikke problem for meg å trene mye så lenge jeg spiser nok.
×
×
 • Create New...