Gå til innhold

Hjelp, hvilket kosttilskudd er nødvendig? mer info i tråden


doingading

Anbefalte innlegg

Jente, 20 år, trent kondisjon, fjellturer, styrke osv skikkelig siden sommeren 2011. Ligger nå på rundt 59-61kg. Trener fullkropp 3 ganger i uken, da jeg ikke likte 2-split. Kostholdet er ganske bra, men jeg burde fått litt mer protein i kostholdet. Har nå et veddemål om å holde meg unna søtsaker (is, potetgull, godteri, brus osv), så er ikke noe av det i kostholdet. Er noen ganger trøtt og sliten på dagen og blir ofte tappet for energi når det nærmer seg slutten av ei styrke/kondisjonsøkt, så mye at jeg ikke klarer å fullføre det jeg skal. Er det noen som har tips til hvilke kosttilskudd jeg trenger? :) Ser mange tar zma, bcca etc. Er dette nødvendig? merker folk forskjell? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Jester

Dette er egentlig både veldig lett og veldig vanskelig og svare på. Ingenting er nødvendig, alt kommer an på hva målet ditt er. Vil du få i deg mere protein men sliter med det igjennom kosten kan du ta protein tilskudd. Får du i deg nok trenger du det ikke.

Spiser du et kilo appelsiner om dagen trenger du tvilsomt vitamin-c tilskudd. Du ser hva jeg tenker på?

Men når det gjelder å være trøtt på dagen, eller få et lite spark i baken før/under trening, som jeg tolker posten som finnes det jo en jungel av tilskudd en kan ta før trening som inneholder koffein og ellers diverse ting avhengig av hvilket produkt.

Når det gjelder ZMA så er det litt for og imot egentlig, spiser du jevnt over sunt og variert og ellers tar multimineral tilskudd ser jeg ikke helt poenget med å prioritere det på ofte trange budsjett, men mange hevder de sover bedre og har mindre kramper.

BCAA er bare aminosyrer, dette får du igjennom maten og proteintilskuddene nå om dagen er full av det i tillegg, men mange ønsker å bruke dette når de er på fastende perioder for å tilføre aminosyrer uten og bryte fasten. Før, under og etter trening til de starter å spise for dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jente, 20 år, trent kondisjon, fjellturer, styrke osv skikkelig siden sommeren 2011. Ligger nå på rundt 59-61kg. Trener fullkropp 3 ganger i uken, da jeg ikke likte 2-split.

1. Kostholdet er ganske bra, men jeg burde fått litt mer protein i kostholdet. Har nå et veddemål om å holde meg unna søtsaker (is, potetgull, godteri, brus osv), så er ikke noe av det i kostholdet. Er noen ganger trøtt og sliten på dagen og blir ofte tappet for energi når det nærmer seg slutten av ei styrke/kondisjonsøkt, så mye at jeg ikke klarer å fullføre det jeg skal. Er det noen som har tips til hvilke kosttilskudd jeg trenger? :)

2. Ser mange tar zma, bcca etc. Er dette nødvendig? merker folk forskjell? :)

1. Da kan du kjøpe proteinpulver, eventuelt spise mer kjøtt o.l.

2. Ikke nødvendig.

Med mindre du spiser fet fisk hver dag vil jeg anbefale tran, selolje eller lignende.

Hvis du ikke går i solarium eller er mye i sola anbefales det en god del vitamin D. Du får litt av det fra tran, men gjerne ikke nok.

Multivitamin er greit for å være på den sikre siden, men hvis du spiser veldig sunt og variert så trenger du det ikke.

Ellers er jo kreatin en sikker vinner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På gymgrossisten får jeg valg mellom :

Blandet protein

Eggprotein

Myseprotein

Kaseinprotein

Soyaprotein

Hva er det jeg bør kjøpe? hører mange skryter av myo protein men har ikke helt skjønt va forskjellen på den proteinen og andre er?

MyoProtein er 50 prosent myse og 50 prosent kasein. I tilleg smaker det jævlig digg:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...