Augis Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Morn! Jeg skal lage en kake i helga ifm middagsgjester, og tenkte å sunnifisere den ved å erstatte alt eller halvparten av hvetemelet (190 g) med kokosmel. Noen som har erfaringer i forhold til dette? Må man tenke annerledes på mengde når man bruker kokosmel? Endrer konsistensen seg til det negative? Vi snakker forresten eplekake. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Jeg har aldri sammenlignet hvetemel og kokosmel, men jeg har erfart at kokosmel fortykker mye mer enn det quinoamel gjør. Om det er kokosmelet som fortykker mye, eller om det er quinoamelet som fortykker lite, vet jeg ikke. Du kan f.eks. prøve å erstatte 90--100 g av hvetemelet med 60 g kokosmel, se an hvor tykk deigen blir, og deretter ha i hvetemel eller kokosmel til du får ønsket resultat. Kokosmel smaker ganske mye kokos, så jeg vil ikke anbefale å erstatte alt hvetemelet med kokosmel uten å ha prøvd det ut på forhånd. Kristin Charm og Augis 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227530 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Kokosmel er veldig godt, men i bakst har det en tendens til å bli litt smuldrete ved bruk av det. Jeg har lagd mange boller av kokosmel som har falt fra hverandre og blir full av sprekker. Kaker pleier derimot å bli litt bedre Det du kunne ha gjort er å ha halvparten hvetemel, 1/4 kokosmel og 1/4 av fiberfin eller pofiber. De to sistenevnte egner seg godt i bakst og særlig pofiber gjør kaka ekstra saftig Lagd mange gode eplekaker slik, jeg Anbefaler deg å bruke noen skjeer fiberhusk også, for å binde deigen bedre Augis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227532 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 28. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 28. mars 2012 Jeg har bakepro og psyllium(86 %) tilgjengelig. Sistnevnte skal vel gå som en grei erstatning for fiberhusk. Da kan jeg evt bruke halvparten hvetemel, 1/4 kokosmel og 1/4 psyllium? Evt 1/4 kokosmel, 1/8 psyllium, 1/8 bakepro? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227548 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappeska Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Fiberfin og fiberhusk er to vidt forskjellige ting. Fiberfin er mel fra funksjonell mat som er, ja, fullt av fiber. Jg ville blandet koksmel og bakepro, og så hatt i litt psyllium for å binde det hele bedre sammen. Men hva er resten av ingrediensene? Augis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Riktig som pappeska sier. Psylllium = fiberhusk. Det er kun et bindingsmiddel, og du skal ikke ha mer enn rundt en spiseskje, noen ganger to, før deigen blir steinhard Augis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 28. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 28. mars 2012 Fiberfin og fiberhusk er to vidt forskjellige ting. Fiberfin er mel fra funksjonell mat som er, ja, fullt av fiber. Jg ville blandet koksmel og bakepro, og så hatt i litt psyllium for å binde det hele bedre sammen. Men hva er resten av ingrediensene? De øvrige ingrediensene er (de som har betydning for konsistensen, etter litt moderering) egg, vaniljesauspulver + kesam, sukrin, bakepulver, vaniljesukker (bruker kanskje essens her), sitronsaft. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappeska Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Bytt ut en del (vet ikke om jeg ville byttet ut halvparten første gang jeg forsøker i en ny oppskrift) av melet med kokosmel og bakepro og ha i en ts psyllium (mer om du ser det trengs). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227664 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cecilieb Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 De øvrige ingrediensene er (de som har betydning for konsistensen, etter litt moderering) egg, vaniljesauspulver + kesam, sukrin, bakepulver, vaniljesukker (bruker kanskje essens her), sitronsaft. Vil tipse deg om naturlig vaniljepulver som er utroolig godt og smakfullt, jeg bruker det i stedet for vaniljesukker i baking. Gir en mer naturlig vaniljesmak enn essens, pluss at det ser lekkert ut i røren med de små sorte kornene Ellers snakket jeg med eieren av en fin alternativ butikk her i Oslo i dag om det å prøve seg frem med ulike meltyper, hun anbefalte å erstatte 25% av melet med kokosmel i begynnelsen, samme som er anbefalt med bakepro. Det er smak og behag selvsagt, men dette ble anbefalt som er "trygg start" Det blir sikkert godt uansett, råvarene er jo deilige Lykke til!! Augis og Kristin Charm 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227736 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eeee Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Min erfaring er at kokosmel trekker til seg myye væske (veldig høyt fiberinnhold), så tror ikke det er så lurt å bruke altfor mye av det i oppskrifter. I så fall må du nok ha oppi en del mer væske, da forhindrer det nok - som de andre her sier - tørt bakverk. Og det er jo det siste man vil ha Augis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-227979 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 28. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 28. mars 2012 Takk for mange gode tips! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-228091 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 31. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 31. mars 2012 Vil tipse deg om naturlig vaniljepulver som er utroolig godt og smakfullt, jeg bruker det i stedet for vaniljesukker i baking. Gir en mer naturlig vaniljesmak enn essens, pluss at det ser lekkert ut i røren med de små sorte kornene Ellers snakket jeg med eieren av en fin alternativ butikk her i Oslo i dag om det å prøve seg frem med ulike meltyper, hun anbefalte å erstatte 25% av melet med kokosmel i begynnelsen, samme som er anbefalt med bakepro. Det er smak og behag selvsagt, men dette ble anbefalt som er "trygg start" Det blir sikkert godt uansett, råvarene er jo deilige Lykke til!! Bare dobbeltsjekker: 75% hvetemel + 25% kokosmel? Eller 75% hvetemel + 12,5 % kokos + 12,5 % bakepro? Pluss en teskje psyllium i tillegg i begge alternativene? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-231678 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cecilieb Skrevet 31. mars 2012 Del Skrevet 31. mars 2012 Jeg ville gått for den første, Bare dobbeltsjekker: 75% hvetemel + 25% kokosmel? Eller 75% hvetemel + 12,5 % kokos + 12,5 % bakepro? Pluss en teskje psyllium i tillegg i begge alternativene? Jeg ville brukt 75% hvetemel og 25% kokos, og ikke tenkt så mye på proteininnholdet når det er kake til gjester + lørdag. Men om ikke kan du gjerne erstatte ytterligere av hvetemel eller kokosmel med bakepro. Og ja, en teskje i tillegg :-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-231743 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 31. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 31. mars 2012 Jeg ville gått for den første, Jeg ville brukt 75% hvetemel og 25% kokos, og ikke tenkt så mye på proteininnholdet når det er kake til gjester + lørdag. Men om ikke kan du gjerne erstatte ytterligere av hvetemel eller kokosmel med bakepro. Og ja, en teskje i tillegg Jeg tenker ikke så mye på proteininnholdet jeg heller, men trodde bakepro var å anbefale fordi det gjorde deigen bedre å jobbe med. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-232256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cecilieb Skrevet 31. mars 2012 Del Skrevet 31. mars 2012 Jeg tenker ikke så mye på proteininnholdet jeg heller, men trodde bakepro var å anbefale fordi det gjorde deigen bedre å jobbe med. Å, skjønner :) Jeg har ikke tenkt over det, men kanskje noen av de andre bakerskene her har gjort erfaringer med det! Si gjerne fra om kombinasjonen du velger og hvordan det blir Lykke til! Augis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-232269 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 31. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 31. mars 2012 Mange takk! Slenger vel resultatet ut her. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-232274 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 31. mars 2012 Del Skrevet 31. mars 2012 Vil tipse deg om naturlig vaniljepulver som er utroolig godt og smakfullt, jeg bruker det i stedet for vaniljesukker i baking. Gir en mer naturlig vaniljesmak enn essens, pluss at det ser lekkert ut i røren med de små sorte kornene Ellers snakket jeg med eieren av en fin alternativ butikk her i Oslo i dag om det å prøve seg frem med ulike meltyper, hun anbefalte å erstatte 25% av melet med kokosmel i begynnelsen, samme som er anbefalt med bakepro. Det er smak og behag selvsagt, men dette ble anbefalt som er "trygg start" Det blir sikkert godt uansett, råvarene er jo deilige Lykke til!! Erstatter du vaniljesukker med lik mengde naturlig vanilje? Jeg har prøvd å smakstilsette mager kesam med naturlig vaniljepulver. Da måtte jeg bruke en del og synes det ble en litt "streng" smak? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-232277 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cecilieb Skrevet 31. mars 2012 Del Skrevet 31. mars 2012 Erstatter du vaniljesukker med lik mengde naturlig vanilje? Jeg har prøvd å smakstilsette mager kesam med naturlig vaniljepulver. Da måtte jeg bruke en del og synes det ble en litt "streng" smak? Jeg har erfart det samme og også brukt en del, smaker til på slump så har ikke noe konverteringsmål på det. :-/ Bruker desto mer sukrin melis for å få det mest mulig lik smaken på vaniljesukker. Gleder meg til den dagen dette sitter i fingerspissene MEvsME 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-232283 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 31. mars 2012 Del Skrevet 31. mars 2012 Jeg har erfart det samme og også brukt en del, smaker til på slump så har ikke noe konverteringsmål på det. :-/ Bruker desto mer sukrin melis for å få det mest mulig lik smaken på vaniljesukker. Gleder meg til den dagen dette sitter i fingerspissene Aaah, blande det med sukrinmelis var ingen dum ide Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-232301 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augis Skrevet 6. april 2012 Forfatter Del Skrevet 6. april 2012 Slik ble det! Måtte tilsette 0,75 dl vann, bare - ellers funket det utrolig bra. Ingen merket noe til at kaka var gjort sunn, mjehe. Kristin Charm, pippikraft og Krie 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/6444-kokosmel-vs-hvetemel-funksjonalitet/#findComment-239372 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.