Gå til innhold

BCAA


LiB

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sakset fra Fitnessbloggen sin miniguide om kosttilskudd:

BCAA

BCAA består av aminosyrene leucin, isoleucin og valin. I motsetning til en del andre aminosyrer, blir BCAA i all hovedsak tatt opp og brukt av muskulaturen, og ikke av magesekk, tarm eller lever. Hvilken effekt BCAA har, avhenger av energistatusen din. Ved lave glykogenlagre (som for eksempel hvis du er på diett og spiser lite karbohydrater), vil aminosyrene fungere som energi.

BCAA finnes i alle proteinkilder, men i varierende grad. Alt fra 15-20 % er normalt, og helt opp til 23-25 % i myseprotein. Studier viser at en diett med høyt inntak av protein og leucin både stabiliserer blodsukkeret og virker muskelbesparende.

Og det er ikke bare glutamin som er viktig for immunforsvaret. I en studie på utholdenhetsutøvere så man en markant reduksjon i infeksjoner etter et triatlonløp. De 6g med BCAA utøverne inntok, utgjør forøvrig 25g myseprotein.

BCAA ser ut til å kunne forhindre en reduksjon i nivået av testosteron, veksthormon og proteinnedbrytningen etter trening. Det er godt dokumentert av leucine stimulerer proteinsyntesen direkte, og via et biokjemisk signal som heter mTOR.

De fleste vil få i seg nok BCAA gjennom et balansert og proteinrikt kosthold. Tilskudd kan derimot anbefales på diett, og da gjerne mellom måltidene. Dette skyldes at proteinsyntesen er refraktorisk og responderer bedre om BCAA blir gitt i pulser med noen timers mellomrom. 5-10g er i disse tilfellene mer enn nok.

http://fitnessbloggen.no/den-store-kosttilskudd-guiden/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...