Gå til innhold

Fjell og motbakkeløp i Oslo


Siljeel

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg flytter fra Bergen til Oslo og lurer på om det finnes noen steder nært Oslo man kan trene til motbakkeløp og fjellmaraton? Evt om det finnes litt utfordrende terrengløyper?Og hvor langt fra sentrum må man reise?

Stemmer det at man kan trene trappeløp i Holmekollen? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trappeløp i holmenkollen er å anbefale ja. Eller midtstubakken om du ikke gidder å dra helt opp. Ellers er jo Wyllerløypa helt fenomenal når det kommer til motbakkeløp. Der får du virkelig testa hodet og kropp. Jeg er ikke såå kjent med terrengløyper, så jeg kan dessverre ikke komme med noen gode forslag her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke glem grefsenkollen som man kan løpe fine intervaller i, eller bare kjøre en hardøkt fra skeidbanen og opp til restauranten på toppen. Første del er asfalt, men en kan løpe inn på en grusvei fra ca. halvveis (ta inn på grusveien som går fra grefsenkollveien og til høyre mot akebakkeskogen her: https://www.google.no/maps/@59.9514988,10.7966144,18.56z)

Grefsenkollen ligger sentralt. Ta T-banen eller trikken til Storo, evt. buss eller t-bane til Sinsen t-banestasjon. Zoom ut for å se lokasjonen.

Sognsvann og opp til frognerseteren skal også være en bra løype, men har ikke fått testet den selv. Se f.eks. (ta banen til Sognsvann) http://www.lommekjent.no/turer/732244 Ta banen ned fra frognerseteren.

Ellers er nordmarka greit kuppert. Det finnes en liten motbakkecup som arrangeres i Oslo på sommer/høst. Bakkene der kan du jo evt. oppsøke. De fleste er vel i terreng. http://www.sognsvannrundtmedsols.no/p/mim.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...