Gå til innhold

hjelp til styrkeprogram


vero

Anbefalte innlegg

Heisann!

Håper noe kan hjelpe...

Jeg ønsker å ta tak i egen trening og få trent styrke RIKTIG!:!: Utfordringen ligger i at kunnskapen om øvelser, muskler og sammensetning begrenser min mulighet for å få til et eget program. Jeg har trent i tre mnd på program fra instruktør (med 3*10 på alle øvelser) og før det tre mnd på eget komplett kaotisk "kose-program", men vil nå gjerne gå videre og prøve meg på øvelser som markløft, benkpress, knebøy, chins og omvendt roing -i tillegg til disse som jeg har trent en stund; rygghev, skulderpress og bicep med cable crossovern.

Hvordan deler jeg dette bra inn på 3 dager? Jeg tenkte at jeg iallefall fikk 1 dag med overkropp og 1 dag med underkropp -eller blir det bare tull?:sleep:

Og mangler jeg noen vesentlige øvelser/har jeg for mye på noen muskelgrupper? Veldig greit om noen kan hjelpe her for jeg får ikke til å lese meg til det riktige her. Jeg ønsker å forsette å gå ned i vekt, bygge litt kropp og øke muskelstyrke -generellt gjøre dette riktig. Jeg trener styrke 2-3 dager i uka nå -samme program hver gang og annen trening (alpint, langrenn, zumba, spinning, 40min tredemølle/sykling, skogsturer) resten av uka -tilsammen 6-7 dager trening. Hovedtyngden min ligger på styrketrening da det har gitt meg gode resultater til nå. :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis du skal trene 3 dager, kan du trene hele kroppen 3 ganger i uken. En annen mulighet er overkropp en dag, underkropp en dag og så hele kroppen siste dagen. En tredje mulighet kan se slik ut Underkropp= A og overkropp= B, da ser programmet slik ut: Uke 1 A-B-A, uke 2 B-A-B osv, hvis du skjønner.

Hvilke øvelser du velger er opp til deg selv, velg øvelser du føler tar best på muskelgruppen du trener. Feks så er det ikke sikkert 2 personer får samme fremgang av de samme øvelsene.

Tips til øvelser som jeg liker

Underkropp: Knebøy, markløft, Good mornings, Beinpress med en og en fot, utfall og frontknebøy.

Overkropp: Benkpress både smal, bred og skrå, chins, stående press med stang, dips og roing både med stang og hantel.

Hvordan øvelse utføres kan du se på youtube der er det mange gode videoer til hvordan de skal gjøres korrekt, og hvis du er i humør se noen filmer på hvordan de ikke skal utføres :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...