Opheliia Skrevet 12. januar 2012 Del Skrevet 12. januar 2012 Jeg ser at det er flere som har lyst på gode glutenfrie oppskrifter, hvorfor kan vi ikke samle alle i en tråd? Personlig har jeg ingen gode oppskrifter her og nå (hovedsaklig fordi jeg ga opp å lage glutenfrie brød, boller o.l pga karbohydratinnholdet:p), men jeg har både venner og familie som ikke tåler dette her, så hadde vært litt greit å lært seg gode oppskrifter på bakst o.l som jeg kan lage til andre. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3072-glutenfrie-oppskrifter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Her finner man veldig mye bra! Mange kjempeflotte oppskrifter, også for andre allergier! http://matutenmelkglutenogsukker.blogspot.com/p/oppskrifter.html Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3072-glutenfrie-oppskrifter/#findComment-106103 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eeee Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Kan anbefale Cornells Alternativ. Det er en ferdigmixblanding, selges på diverse helsekostbutikker. Er foreløpig den eneste glutenfrie ferdigmixen jeg tåler, er bare quinoa, amarant, hirse, ris og frø i den Er ikke så verst på karboinnholdet heller, bra nok for meg i alle fall http://www.cornells.no/produkter/cornells-alternativ-r%C3%B8d/ Eneste kjipe er at den er litt for dyr.. Liker også denne: http://www.sanabona.no/oppskrifter/oppskrifter/hjemmelagde-knekkebrod Blir tynne, sprø knekkebrød av det, supergodt! Glutenfritt havremel funker også supert som erstatning for vanlig mel i de fleste oppskrifter jeg har prøvd, og næringsinnholdet er jo veldig bra Denne bolleoppskriften kan også anbefales: http://littespelid.blogspot.com/2011/10/boller-boller.html Den blir rimelig lavkarbo, for om du ser på melmengden er det veldig lite i forhold til antall boller du får av den, pga alt fiberet Funker forresten fint å bruke vanlig olje/smør og melk. Har brukt havremel i den oppskriften (+ at jeg må ha rosiner ), men om du bruker mandelmel blir det jo heelt lavkarbo. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3072-glutenfrie-oppskrifter/#findComment-106133 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BirtheV Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Glutenfrie pannekaker (med Teffmel) Grunnoppskriften til Ingrid Espelid: ca. 20 stk 250 g hvetemel 7 ½ dl melk 2 egg 1 ts salt 2 ss smeltet smør eller margarin Min egen grunnoppskrift ser slik ut: Mel Melk Egg Evt. litt søtning eller salt Til en god del pannekaker tar jeg mel oppi en bolle, ca. halvfull. Deretter lager jeg en grop i midten og fyller på med melk og visper til en glatt og smidig røre før eggene has i. Pannekakene blir tynnere med mange egg så jeg har gjerne 4-6 oppi. Det er ikke nødvendig med søtning, litt salt kan absolutt gjøre susen. Til slutt har jeg mer melk til ønsket konsistens og lar røren stå en stund og svelle før jeg har smør i en stekepanne og steker tynne pannekaker. Denne gangen brukte jeg teffmel og havremelk. Teffmelet er glutenfritt og havremelken tåles av de fleste, men her bør en prøve seg frem om en har glutenintoleranse. Tynne, gode og sunne pannekaker i matboksen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3072-glutenfrie-oppskrifter/#findComment-106972 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.