Opheliia Skrevet 15. september 2011 Del Skrevet 15. september 2011 Jeg har nå spist lavkarbo i tja, litt over 1 år. Dog, jeg gikk på en smell sånn rundt januar..og spiste helt grusomt i ei god stund fremover (jeg var så langt nede at mat var virkelig ikke noe jeg tenkte på). Jeg trives utrolig godt på dette kostholdet, kroppen har det veldig bra og jeg kan faktisk spise meg mett. Men: -Bør jeg kanskje starte å tenke på kaloriinntak, selv om jeg teller karbohydrater? Jeg spiser egentlig ganske få måltider til dagen, 2-3 måltider er som regel antall måltider pr dag. Frokost er veldig ofte egg og bacon. Lunsj er som regel salat eller grønnsaker+kjøtt. Middag er vel strengt talt det samme som lunsj. Kan hende jeg slår til med lasagne (av ost, ikke pasta), suppe o.l retter. Årsaken til at jeg gikk over fra "vanlig kosthold" til lavkarbo var hovedsaklig fordi jeg har alltid følt meg dårlig på "vanlig mat". Da er det hovedsaklig snakk om veldig dårlig mage (!) og dårlig psyke. Har tatt en del tester, blant annet utredet for cøliaki. Det er ikke alternativet. Eller, det vil si, legen sa at jeg kan ha såpass uflaks at jeg har glutenallergi, selv om jeg "ser" frisk ut (det var sånn 10% som hadde den type flaks sa han). Det er heller ikke laktose. Nå som jeg derimot har kuttet ut alt av mel så fungerer jeg helt latterlig bra. 20 år med vondt i magen, null energi og vektoppgang er "kurert". Herlig! Men jeg må jo innrømme at jeg lurer på om jeg gjør meg selv en bjørnetjeneste med å ignorere kalorier. Å gå tilbake til å spise mel, pasta o.l er ikke aktuelt som sagt..men jeg vil veldig gjerne høre hva dere tenker? Om så bare egen erfaring ;-) (Det skal nevnes at jeg har gått ned 7 kg siden mai/juni..jeg har som mål å gå ned 10 kg +/- til ) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opheliia Skrevet 15. september 2011 Forfatter Del Skrevet 15. september 2011 Jeg har lest litt om periodisk faste, siden jeg først driver å spør om kosthold..så kan jeg jo slenge inn ett spørsmål til: Du skal spise 30-40% karbohydrater, men er det ok å la hoveddelen av de karbohydratene komme fra grønnsaker? Jeg får jo i meg litt mer enn hva de hardcore lavkarbo-folka gjør, i og med at jeg bruker melk når jeg tar proteintilskudd, men ut over det så er det lite kh fra annen mat (som pasta og brød). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.