Gå til innhold

Kronisk sure muskler


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg sliter veldig med at spesielt lårmusklaturen er kronisk sur/småstøl/lett for å syre og krampe. Har prøvd alt fra å trene hver dag til å la det gå to uker mellom hver økt som går på beina, men ingenting ser ut til å fungere. Har jeg først brukt fremside lår, så får jeg kjenne det en stund.. Rimelig irriterende, da dette hemmer treningen en del.

Kostholdet mitt er normalt og variert, spiser ikke brød, men får etter mine beregninger i meg nok proteiner og karbohydrater.

Så; er det noen av dere som vet hvorfor beina mine er blitt noen skikkelige surpomper? Og eventuelt hva jeg kan gjøre ned det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er i all hovedsak fremside lår (fansy latinske navn og slike ting er ikke no sterkeste side..hehe) da mest i nedre del. Aktivitetene er stort sett sykling og styrketrening med baseøvelser (knebøy, utfall osv..)

Ruller jevnlig på skumruller, men de har ikke hatt kjemeeffekt på de sure musklene. Har også prøvd å massere med en varmende muskel gel, også uten nevneverdig fremskritt (har gjort begge over perioder)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, jeg hadde noe av det samme. I mitt tilfelle var det mest snakk om teknikk og kontroll. Kroppen er engang laget slik at den kompenserer med å bruke andre muskler hvis du er for svak.

I mitt tilfelle (ditt også kanskje) så sleit jeg med å aktivisere rumpemuskulaturen skikkelig, med det resultat at kroppen dro med lårmuskulaturen fremfor å skyve og holde igjen med rumpe.

Det er mye en mental greie, og viktig å trene på uten vekter for å 'lære opp kroppen'. Når du går ned i squat, klarer du å løfte opp tærne? Hvis ikke kan det være et symptom; du lener deg litt fremover, fordi du ikke har nok kontroll på baksiden.

Det er bare noen tanker utifra det jeg selv har opplevd.

Rumbleroller (dvs ikke vanlig skumrulle) har hatt god effekt for meg; de musklene som kompenserer er ofte i konstant givakt, og er ganske stramme. Rocktape som nevnt, kan være nyttig for å øke sirkulasjonen også, hvis du trenger det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...