BKJ Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Noen her som har peiling på hvordan man kan lage gummigodteri.. vingummi-ish? Siter
Raptorial Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Ville tro det bør funke å bare ha det søte du liker, og så bruke plenty gelatin.. Som i gele. EDIT: http://cheeseaday.blogspot.no/2011/11/wine-gums-from-scratch.html Der veit du. Karoline84 1 Siter
Aurelius Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Sånn skikkelig vingummi krever vel pektin og, noe som kan være litt tricky å få tak i for sivile, skal sjekke på jobben om vi har noen oppskrifter liggende Siter
Raptorial Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Sånn skikkelig vingummi krever vel pektin og, noe som kan være litt tricky å få tak i for sivile, skal sjekke på jobben om vi har noen oppskrifter liggende Veit at Mathallen har pektin, så har troa på at man kan få bestilt det div plasser. Agar vil vel også funke, uten å få den heeelt riktige konsistensen. Siter
Aurelius Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Mathallen! Stemmer det! Agar er jeg usikker på, agar må kokes i 90 sek først, og danner veldig fast og crumbly gele, redusert eplejuice med 5gram agar per kilo kan du skjære med ostehøvel. Kanskje litt gelatin og gellan kanskje, eller muligens iota/kappa karrageenan.. må i tenkeboksen. Siter
BKJ Skrevet 6. oktober 2013 Forfatter Skrevet 6. oktober 2013 Om jeg bruker gelatin.. blir den ikke litt rar da? Mener.. gele "smelter" jo om den blir for varm.. Greia var å lage med vodka og ta med på hyttetur.. så de må holde seg uten å bli helt rennete Siter
Raptorial Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Greeeit, ikke agar altså Det er vel et alternativ, selv om det vel ikke blir så fast som vi er vant med. Siter
Raptorial Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Om jeg bruker gelatin.. blir den ikke litt rar da? Mener.. gele "smelter" jo om den blir for varm.. Greia var å lage med vodka og ta med på hyttetur.. så de må holde seg uten å bli helt rennete En ting som halvveis funker, er bare å putte masse gummibjørner i ei skål med vodka... og så la dem sitte i kjøleskapet eller frysern og trekke til seg vodkaen Det blir litt sticky, men funker helt ok. Siter
BKJ Skrevet 6. oktober 2013 Forfatter Skrevet 6. oktober 2013 Har prøvd det før, var konsistensen på bjørnene som tok knekken på meg.. ikke alkoholen Siter
Raptorial Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Men, ja... Aurelius nå har du en oppgave Hvordan lage vodkagummi Siter
Aurelius Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 20plater gelatin per liter væske funker fint for dessertviner pg alkohyler opp til 20%, over det er jeg usikker. Will report back later. Siter
BKJ Skrevet 6. oktober 2013 Forfatter Skrevet 6. oktober 2013 Hmmmmmmm, bra jeg spurte her først før jeg prøvde meg med 40% da.. Siter
Aurelius Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Men folk klarer nå å lage jell-o shots , og der er det nå mytji sterke saker, så burde jo funke det og Siter
BKJ Skrevet 6. oktober 2013 Forfatter Skrevet 6. oktober 2013 Yeah, er det jeg har gjort før.. en del alkohol og en del vann.. + vanlig gelepulver funker Siter
Raptorial Skrevet 6. oktober 2013 Skrevet 6. oktober 2013 Mhm... Har lagd div shotter og sånn som har vært forholdsvis faste i fisken... men ikke som vingummi. Eksempelvis den der. Det funker, men det er ikke helt det samme. (forresten... det føles forholdsvis bortkasta å bruke tre timer på en shot) Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.