Indiska Skrevet 20. juli 2013 Del Skrevet 20. juli 2013 Hører mye broscience om ristede nøtter, kreft og blodtrykk og feite blodårer og det som verre er, men jeg forstår ikke helt hvorfor ristede nøtter (uansett hva de er ristet i) skal ha en usunn fettsyreprofil? Er det bare en videreføring av at mettet fett er satan, og at det er mettet fett i palmeolje/rapsolje? Eller er det selve varmebehandlingen som herder/endrer fettsyreprofilen? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22972-fettsyresammensetning-i-n%C3%B8tter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-bone Skrevet 21. juli 2013 Del Skrevet 21. juli 2013 Nå vet jeg ikke for sikkert, men jeg mener å ha lest at varmebehandlingen herder/endrer fettsyreprofilen... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22972-fettsyresammensetning-i-n%C3%B8tter/#findComment-821088 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 21. juli 2013 Del Skrevet 21. juli 2013 Har jeg ikke skrevet noe om dette allerede? Var sikker på at jeg gjorde det..hmm. NEwayz. Herding av fett skjer sånn ca på følgende måte; Man tar sitt umettede fett,plasserer det under sterkt trykk,og kjører hydrogengass igjennom.. Dette tvinger hydrogenmolekyler til å hooke opp med de umettede karbonatomene i fettsyrene,som blir mettet. Grovt sett. Følgelig er ikke herding av fettsyrer noe som du klarer å få til hjemme på kjøkkenet ditt, med mindre du raner med deg prosessutstyr fra Mills hjem. Derimot vil fett som varmes hardt nok opp lenge nok tilslutt brytes ned og harskne, umettet tåler mindre av slik behandling enn mettet fett.Det er litt derfor man helst ikke bør bruke olivenolje/ekstrajomfruolje til fritering,pluss at alt av smak går ut av vinduet,seff. Varmebehandler man nøtter for lenge, så vil de bli brent og bitre. Dette er ikke noe kult,og bør følgelig unngås. Selvfølgelig, om du rister nøttene dine i motorolje kan jeg fort tenke meg at det ikke er særlig sunt å få i seg,men det skyldes vel mer motoroljen enn nøttene. Nøtter har som regel ganske bra fettsyreprofil mtp mengden umettet fett. T-bone 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22972-fettsyresammensetning-i-n%C3%B8tter/#findComment-821259 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.