Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Viser til denne artikkelen i VG: http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10102238

Sitat: "Både barn og voksne får i seg mest soppgifter gjennom sammalt og siktet hvete, fordi det er det kornproduktet vi spiser mest av.

- Havregryn kan ha mer soppgifter i seg enn hvetemel, men det spiser man mye mindre av."

Nøyaktig hvor mye soppgifter er det egentlig i havregryn?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19768-mye-soppgifter-i-havregryn/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er noe soppgifter i havregryn. Hovedsaklig kommer disse mykotoksinene fra sopparten fusarium sporotrichoides. Fra denne sopparten dannes toksinene Deoxynivalenol og Zearalenone. Det har vist seg at disse toksinene KAN ha en negativ helseeffekt. I Kina hvor inntak av kornprodukter er høyt er det sett en viss sammenheng mellom leverkreft sopparten fusarium sporotrichoides.

Noen kjente symptomer du kan få er kvalme, oppkast, diarè, hodepine og svimmelhet. Altså nokså defuse

Nå skal det sies at det settes strenge krav til matindustrien når det kommer til kontroll av slike sopparter.

Vegard L har sikkert noe kunnskap å dele her.

Skal innrømme at jeg ikke har gjort MYE research på tema, men fant en studie jeg leste for en stund tilbake

Toxic effects of mycotoxins in humans.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...