Gå til innhold

OL 1988 Seoul: Løpet som sjokkerte verden


matre

Anbefalte innlegg

NRK TV - Løpet som sjokkerte verden

I 1988 brøt fire menn ti-sekundersgrensen for første gang på 100 m sprint. Ben Johnson vant med 9.79 og satte ny verdensrekord. Men gleden ble kortvarig. Han testet positiv på anabole steroider. De åtte idrettsmennene som deltok i det beryktede løpet, forteller det de opplevde.

Bortimot alle under det løpet var dopet med veksthormoner og steroider. Johnson løp på utrolige 9.79 sekunder.

Usain Bolt sin verdensrekord er på 9.58.

I en tid hvor "alle" tydeligvis dopet og testing var ikke-eksisterende(de testet kun i konkurranse og før OL i LA klarte de ikke å teste for veksthormoner) så klarer fortsatt dagens "rene" utøvere å ikke bare løpe raskere, men enormt mye raskere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så den dokumentaren, spesielt siste minuttene var interessant, da de testa på nytt med dagens metoder, men er ikke noe å tjene på å gå ut med det så lenge etterpå. Men undertonen var visst at hele starten/alle løperne var på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver gang jeg ser på sport den siste tiden har jeg tenkt på nettopp sånne ting som Usain Bolt sin tid mot Johnson, eller andre tilsvarende store forskjeller hvor vi vet den ene parten er dopet og verdens beste og dagens utøver liksom skal være ren men er langt bedre.

Det hele som startet som målet å finne verdens raskeste mennesket, den beste, er blitt til hvem kan dope mest, nærmest konkurranse og ikke bli tatt.

Er det en ting jeg gleder meg til er når/hvis testprosedyrer noengang kan ligge ett skritt forann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NRK TV - Når heltene lyver

Dokumentar om doping i finsk langrennssport siden det startet tidlig på 70-tallet fram til hele det finske landslaget ble tatt i VM i Lahti i 2001. Vi vet at også russere, østerrikere og italienere har vært gjennomdopet til tross for at de norske presterte ennå bedre. Nordmenn er vel bare mer talentfulle og hardtarbeidende :):)

I dokumentaren siteres en norsk anonym kilde som ifølge filmskaperen er fra langrennsmiljøet. Dette blir sagt om den norske kilden:

«Vår kilde, som hadde en nøkkelrolle i det norske langrennslaget, sa at dopinghistorien i langrenn er lik i Norge, Sverige og Finland. Han la til at hvis sannheten om den norske suksessen kom ut, ville det ikke vært noen vinnere, bare tapere.»

Er det noen som vet hvor man kan se Rikets Tilstands "Finnes det doping i norsk toppidrett?" fra 2002?

Tror det beste hadde vært å bare tillate doping. I mange idretter har det alltid vært og kommer lenge (alltid?) til å være umulig å vinne uten doping allikevel!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...