Gå til innhold

synlig fremgang i armer og øvre bryst


ion

Anbefalte innlegg

Heisann, jeg er en 18 år gammel mann og har trent styrke i et år nå!

Jeg har generellt stor og god fremgang i styrke, men kunne gjerne ønsket større synlig fremgang på visse muskler.

For å danne et bilde av meg selv kan jeg poste litt av det min 1RM er i diverse hovedøvelser:

90kg i benkpress, 160kg i markløft, 150kg i knebøy, 16 dips og 15 pullups.

Jeg veier i denne stund 83kg, og er 187cm høy. Vekta går opp ca. 0,5kg i uka.

Min problemstilling er at jeg føler ryggen, nedre del av brystet, og beina vokser i fra armene og øvre del av bryst. Jeg juler opp musklene 2 ganger i uka, med 3-4 dagers mellomrom.

Slik ser programmet mitt ut atm: Bryst/skuldre, bein/triceps og rygg/biceps, 1 dag pause, også på'n igjen.

Jeg varierer øvelser og program ofte, 1 gang hver 1-2 måned.

Pectoralis major, har det siste året vokst fra øvre del av brystet, der det ikke finnes skillelinje i det hele tatt :eek: Begynner å lure på om dette kan skylles genetikk, men vil spørre allikevel. (har benyttet meg mest av øvelsene benkpress, skråbenk hantler, flies, men inkluderer ofte varianter av disse)

I August veide jeg 78kg, men ser tydelig at armene er mindre enn de gjorde på den tiden. (trener nå mye smalbenk, pushdown, dips, curls og pullups).

Så, jeg er interessert i hvilke teorier og helst mulige løsninger som noen av dere erfarne medlemmer der ute har og si om saken. Selv om jeg har god styrkeprogresjon i alt, og synlig fremgang i det -nesten alt-, er det jo selvfølgelig en diger motivasjonssmell å se at armene og deler av brystet ikke følger sporet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du skriver at du endrer program ofte, slutt med det. Finn et program du liker som du synes ser spennende ut, kjør på 16 uker.

Slutt å tren triceps dagen etter bryst/skuldre, ticepsen blir trent i stort sett alt av pressøvelser og noen gode tricepsøvelser tar en del på bryst(dips, smalbenk). DU tar 90 kilo i benkpress så du har nok ikke store nok pecs til å kunne se et nevneverdig skille mellom. Gener har mye å si hvordan musklene er ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forslag til hvordan et forbedret oppsett burde se ut da? Og eventuelt det ideelle settantallet på triceps sett at man trener bryst samme dag?

Sammenliknet med treningskameratene mine, ligger jeg veldig etter utseendemessing i de nevnte muskler, som har en 1RM på like mye eller mindre i benk og skråbenk med hantler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forslag til program:

Hvordan du liker å trene blir vdet viktigste spørsmålet, jeg kan nevne flere program jeg har prøvd, men hvis du ikke trives med de er det ikke vits å trene de. Hvis fokuset ditt er styrke kan du prøve: Jim Wendlers 5-3-1, Sheiko, SL 5x5 eller DIetmar.

For muskelvekst kan du sjekke ut: Phat, Myoreps eller fyrstikkprogrammet. Dette er program som er utviklet av folk med god kunnskap for å gi flest mulig et godt resultat, søkde opp på google.

ALDRI, aldri sammenlign deg med andre, jeg har større armen enn mange jeg kjenner men tar mindre i bicepscurl osv. Folk er forskjellig og reagerer ulikt på trening. Samme som man har alltid en jævel i klassen som bare møter opp i ny og ned gjør aldri en dritt men har 6 i snitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...