Gå til innhold

Couscous/pasta/ris/linser


Gjest

Anbefalte innlegg

jeg føler at jeg leser meg helt blind på hva som er best og hva som ikke er bra for én. jeg har alltid elsket poteter og ris og pasta, men jeg prøver å spise alt i moderate mengder i tillegg til å finne sunnere alternativ. jeg har byttet over til fullkornspasta og -ris og synes dette smaker bedre - men er couscous og linser bedre valg?

jeg har begynt med styrketrening og ønsker å redusere fettprosenten. jeg er langt ifra fanatisk og jeg elsker mat (les: spiser ikke hva som helst bare fordi det er sunt - jeg må få til god smak!) men hva er de beste alternativene der ute?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva som er sunt avhenger av dine målsetninger og behov. Trener du mye og ønsker å bygge litt muskelmasse er det ingenting i veien for å spise mye poteter, ris og pasta.

Vil du redusere fettprosenten må du enten bygge mer muskler uten å legge på mer fett eller vedlikeholde muskelmassen du har i dag og forbrenne litt mer fett. Hva som er smartest kommer litt ann på hvor du er i dag. Hva er din vekt og høyde?

Couscous er forøvrig laget av hvete og vil ikke være noe sunnere enn pasta.

Linser har endel høyere proteininnhold og litt mindre karbohydrater enn de andre matvarene du nevner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høyde er 173 cm, vekt løper mellom 70-74. Trener styrke pga mye problemer med rygg og jeg vil bli sterkere og fastere og så klart er lavere fettprosent også bonus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høyde er 173 cm, vekt løper mellom 70-74. Trener styrke pga mye problemer med rygg og jeg vil bli sterkere og fastere og så klart er lavere fettprosent også bonus.

Siden du er ny på styrketrening og egentlig har en fin vekt i forhold til høyde ville jeg fokusert på styrketreningen nå. I starten vil du kunne få ganske raske resultater, så om du bare spiser nok til at du har god energi på treningen og holder deg til ren god mat (og da er både poteter, ris og pasta lov i fornuftige mengder) og spiser nok proteiner (2 gr/kg = ca 140 gram) så vil du nok se gode resultater framover uten å trenge overtenkte kostholdet for mye.

Du kan jo starte med å gjennomføre disse 3 punktene i kostholdet ditt, så vil du allerede ha oppnådd en vesentlig forbedring i forhold til helsen din om du spiser som gjennomsnittsnordmannen: Enkle tiltak som kan forbedre kostholdet ditt - del 1 - Fitnessbloggen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...