Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg kjøper brød fra butikken for 28 kr hver dag. Jeg tenkte å kjøpe sån brødmaskin og lage det hjemme nå, men jeg lurer på om man lager det hjemme kan man spare penger? Hvor mye penger koster det og lage brød hjemme sån ca?Jeg vil lage sunt grovbrød hjemme.

Denne kjøper jeg fra butikken.

post-15463-14440895581501_thumb.jpg

Fortsetter under...

Du kan få et brød for 15 kr hvis du ikke er superfancy, men vi har kuttet ut brødbakemaskinen. Syns ikke den var så god på grove brød.

Ellers hvis du skal ha det BILLIG skal du kjøpe 100% grovt på Coop Xtra til 3 for 39,-

Det burde absolutt gå ja. Siktet hvitt hvetemel koster nå hva... 8 kroner kiloet? Gjær er hakket dyrere,men du kan strekke det ut ved å bruke mye mindre gjær enn det oppskriften tilsier. Bare slenge deigen i en bolle, trekke plastikk over og sette over natta i kjøleskap, elns.

Du vil måtte lage rimelig mange brød for å tjene inn kjøpet av en brødbakemaskin,men hvis du har en kjøkkenmaskin med eltekrok fra før av vil den også klare å lage knallgode brød:) (Eller så kan du elte deigen for hånd, og få litt gainz og god skulderhelse på den måten. Eller kjøre brøddeig som er så bløt at du ikke trenger å elte den, og steke i leirgryte/støpejern)

Litt grov matte.

På forrige jobben brukte vi 8.5 kilo mel, 5,5 liter vann, 200 gram gjær, 200 gram salt. Dette gav oss 14x kilosbrød

så med litt enkel matte finner vi at det gir oss en ca-oppskrift på;

600 gram mel

400 gram vann(du kan sikkert øke denne vannmengden hvis du liker litt fuktigere/bløtere brøddeiger,selv synes jeg det gir bedre brød)

10 gram gjær

10 gram salt.

Hvis en kilo mel koster 8 kroner i butikken,koster 600 gram mel i underkant av fem kroner

Vann får du fra springen(du betaler riktignok vann og avløpsavgifter allerede,så ingen ekstra kostnad her)

Gjær koster vel en ... 20-30 kroner for 50 gram, så 4-5 kroner i gjær. salt koster 7-8 kroner kiloet, så der kommer vel kostnadene på... syv øre.

Alt i alt; 10.07 kroner for et brød. Dette tar ikke hensyn til tiden som må brukes for å elting,heving, forming og etterheving/steking, men så smaker hjemmelaga brød helt fantastisk og:)

TL;DR; Ja,det går fint!:D

Spiser du mye brød ville jeg satt en surdeig. Da slipper du gjær. Kun vann og mel (og en klype salt) og du får mye mer smak på brødene. Surdeigsstarteren bør settes på økologisk sammalt hvetemel, men når du først har fått vekket liv i bakteriekulturen så kan du bruke vanlig hvetemel til å bake med.

Tusen takk for hjelpen folkens!

Orker ikke gå til butikken hverdag bare for å kjøpe 1 brød :) ofte er det sån at etter jeg kommer fra jobb så er det ingen brød igjen i butikken, og de brød som er igjen er dårlig og usunt :( Jg skal prøve og lage brød hjemme og se åsen det går. Bra brødmaskin koster bare 1000 kr.

Jeg ville valgt å prøve uten brødbakemaskin først. For å gjøre det enklest mulig, kan du kjøpe en sånn kilos-pakke med melmix som passer til to brød. Hell posen i en bolle, tilsett en pose tørrgjær, og litt ekstra frø eller nøtter og tilslutt 6 dl vann. Rør rundt, la det heve mens du gjør noe annet. Hell i to former, etterhvert og stek. Brødet blir veldig mye bedre i ovn enn maskin, og vi har fancy og dyr maskin (nå plasserte boden ;) )

  • 2 uker senere...

Annonse

Elt deigen med fingran da mann!(y) Sett av en kveld og bak deg sunne brød! Som nevnt over her så er det mye bedre med hjemmelaget brød enn med butikkbrød. Du får 100 brød da for prisen av brødbakemaskina, om du går ut i fra regnestykke over her.

Gjest Ukjent666
Tusen takk for hjelpen folkens!

Orker ikke gå til butikken hverdag bare for å kjøpe 1 brød :) ofte er det sån at etter jeg kommer fra jobb så er det ingen brød igjen i butikken, og de brød som er igjen er dårlig og usunt :( Jg skal prøve og lage brød hjemme og se åsen det går. Bra brødmaskin koster bare 1000 kr.

Hvis problemet er at du må kjøpe 1 hver dag.. Så kan du jo fryse ned brød også... + kneip har man jo til 6kr xD hehe!

Baker selv brød, og bruker manuell kraft for å få skikk på deigen.

Tipper jeg bruker ca 10 minutter (+heving) på å få bakt meg 2 brød.

(5-6dl melk, litt smør/olje, en pose tørrgjær, dæsj salt, 150g havregryn, 200g sammalt hvete grov, 200g rugmel, resten finmalt hvetemel til deigen er fin)

Gjør det mest selv pga at jeg synes det er bedre en butikkbrød ;)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...