Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

nå er det vel ikke kalorier du skal tenke på på oppkarbing - men heller at en større andel av totalinntaket dekkes av karbo. DVS at (med mindre du har planer om vektøkning) du spiser MER karbo og i gjengjelde spiser MINDRE proteiner og fett enn normalt.

Som syklist ble det mye oppkarbing i forkant av ritt og langkjøringsperioder. Poenget er ikke å ligge i overskudd og oppnå vektøkning, men å sørge for å fylle glykogenlagrene. Dersom en bare spiser "som en tulling" - altså mye av alt fordi en har "spisedag" så risikerer en jo vektøkning, men det skal en del til. Problemet med å spise mye av alt, og gjerne mye usunt er at mange føler seg "daffe" dagen derpå. Poenget med oppkarbing er det motsatte - altså at en skal få godt med overskudd og trykk i kroppen.

Typisk for oppkarbing for min del var:

frokost: Havregrøt - 2 dl gryn, melk/vann, rosiner, syltetøy, kanel

under trening: utvannet eplejuice

etter trening: sjokomelk +banan

middag: ris/pasta (stor mengde) + (litt) kylling/hvit fisk + rundstykke

mellommåltid: håndfull tørka frukt

kvelds: brødskiver/lomper med prim/brunost/magert kjøttpålegg o.l + yoghurt

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...