Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Lurer på om brun eddik(er det balsamico eller vinaigrette det heter kanskje?) er sunt? Hva er feks mest gunstig å bruke i salaten; eddik eller olivenolje?

Har hørt at eddik er bra for blodsukkeret(men det er vel forsåvidt olivenolje også(?)

Noen som kan gjøre meg litt klokere? :)

Fortsetter under...

Skrevet

Eddik er tilnærmet kalorifritt og kan hjelpe både på bedre metthetsfølelse og stabiliserer blodsukkeret. Spesielt eplecidereddik har vist seg å ha slankende effekt.

Olivenolje er sunt fett, men veldig kaloririkt.

Skrevet

Hater å sitere fra KK, men her var det ihvertfall pubmed referanser så da hjelper det ihvertfall litt :p

En italiensk studie (ekstern lenke) viser for eksempel at sunne personer som får i seg cirka 20 ml hvitvinseddik fra en salat, samtidig som de spiser hvitt brød, reduserer blodsukkerøkningen med 30 prosent, sammenliknet med personer som spiser dressing som inneholder annen type eddik.

En tilsvarende amerikansk studie (ekstern lenke) viste at eddikblanding har en tilsvarende effekt hos personer med diabetes, sammenliknet med de som fikk placebo.

Skrevet
Lest det selv, men ikke alt som står på KK som er like "sant" da :p

Det er helt sikkert. Men har dette fra flere steder. Les blant annet studiereferansene.

Men ikke forvent underverker, eddik er ingen magisk pille som gjør overskudd til underskudd...

Skrevet

Men du sier det er tilnærmet kalorifritt, da er det vel med andre ord ganske næringsfattig?

Er ikke ute etter å slanke meg eller gå på lavkalori-diett, så når jeg tenker på 'sunt' er jeg mer opptatt av hvor næringsrik maten er/ om den gjør kroppen godt. Men om eddik stabiliserer blodsukkeret så er jo det abslutt en fordel(slitt endel med ustabilt blodsukker)

Annonse

Skrevet
Men du sier det er tilnærmet kalorifritt, da er det vel med andre ord ganske næringsfattig?

Er ikke ute etter å slanke meg eller gå på lavkalori-diett, så når jeg tenker på 'sunt' er jeg mer opptatt av hvor næringsrik maten er/ om den gjør kroppen godt. Men om eddik stabiliserer blodsukkeret så er jo det abslutt en fordel(slitt endel med ustabilt blodsukker)

I såfall kan du lage en god dressing av eddik og en x-tra virgin olivenolje (jepp, det blir en vinaigrette). Da får du sunt fett også og dobbel gevinst :)

(eggeplomme og litt sennep i så har du sunn majones)

Skrevet

Sliter med å spise ren olivenolje osv. på salaten og sånn..klarer ikke smaken eller konsistensen :p Men kanskje jeg skal prøve å blande ja, ingen dum ide :) Høres ut som en bra kombinasjon rent helsemessig ihvertfall.

Skrevet

synes det er helt greit liksom, men ikke kjempeglad i det...spist det mest fordi jeg har hørt det skulle være så bra for blodsukker osv. men så ble jeg litt usikker på om det stemte :p Men da kan jeg altså like godt bytte til olivenolje? (for det har flere helsefordeler?)

Smaken/konsistensen er nok en vanesak, vender meg fort til det om jeg bare prøver---(synes eddik var grusomt i begynnelsen også... )

Skrevet

En god salat blir fort MYE bedre om du har på litt vinaigrette(En blanding av olje og eddik, vanligvis 3 deler olje til 1 del eddik)

Om du bruker eplecider,sherry- balsamico-, rødvin/hvitvins- eller risvineddik er derimot helt opp til deg, godt blir det uansett=)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...