Aja Skrevet 23. august 2012 Skrevet 23. august 2012 Lurer på om brun eddik(er det balsamico eller vinaigrette det heter kanskje?) er sunt? Hva er feks mest gunstig å bruke i salaten; eddik eller olivenolje? Har hørt at eddik er bra for blodsukkeret(men det er vel forsåvidt olivenolje også(?) Noen som kan gjøre meg litt klokere? Siter
Oddis Skrevet 23. august 2012 Skrevet 23. august 2012 Eddik er tilnærmet kalorifritt og kan hjelpe både på bedre metthetsfølelse og stabiliserer blodsukkeret. Spesielt eplecidereddik har vist seg å ha slankende effekt. Olivenolje er sunt fett, men veldig kaloririkt. Siter
Oddis Skrevet 23. august 2012 Skrevet 23. august 2012 Hater å sitere fra KK, men her var det ihvertfall pubmed referanser så da hjelper det ihvertfall litt En italiensk studie (ekstern lenke) viser for eksempel at sunne personer som får i seg cirka 20 ml hvitvinseddik fra en salat, samtidig som de spiser hvitt brød, reduserer blodsukkerøkningen med 30 prosent, sammenliknet med personer som spiser dressing som inneholder annen type eddik. En tilsvarende amerikansk studie (ekstern lenke) viste at eddikblanding har en tilsvarende effekt hos personer med diabetes, sammenliknet med de som fikk placebo. Siter
Aja Skrevet 23. august 2012 Forfatter Skrevet 23. august 2012 Lest det selv, men ikke alt som står på KK som er like "sant" da Siter
Oddis Skrevet 23. august 2012 Skrevet 23. august 2012 Lest det selv, men ikke alt som står på KK som er like "sant" da Det er helt sikkert. Men har dette fra flere steder. Les blant annet studiereferansene. Men ikke forvent underverker, eddik er ingen magisk pille som gjør overskudd til underskudd... Siter
Aja Skrevet 23. august 2012 Forfatter Skrevet 23. august 2012 Men du sier det er tilnærmet kalorifritt, da er det vel med andre ord ganske næringsfattig? Er ikke ute etter å slanke meg eller gå på lavkalori-diett, så når jeg tenker på 'sunt' er jeg mer opptatt av hvor næringsrik maten er/ om den gjør kroppen godt. Men om eddik stabiliserer blodsukkeret så er jo det abslutt en fordel(slitt endel med ustabilt blodsukker) Siter
Oddis Skrevet 23. august 2012 Skrevet 23. august 2012 Men du sier det er tilnærmet kalorifritt, da er det vel med andre ord ganske næringsfattig? Er ikke ute etter å slanke meg eller gå på lavkalori-diett, så når jeg tenker på 'sunt' er jeg mer opptatt av hvor næringsrik maten er/ om den gjør kroppen godt. Men om eddik stabiliserer blodsukkeret så er jo det abslutt en fordel(slitt endel med ustabilt blodsukker) I såfall kan du lage en god dressing av eddik og en x-tra virgin olivenolje (jepp, det blir en vinaigrette). Da får du sunt fett også og dobbel gevinst (eggeplomme og litt sennep i så har du sunn majones) Siter
Aja Skrevet 23. august 2012 Forfatter Skrevet 23. august 2012 Sliter med å spise ren olivenolje osv. på salaten og sånn..klarer ikke smaken eller konsistensen Men kanskje jeg skal prøve å blande ja, ingen dum ide Høres ut som en bra kombinasjon rent helsemessig ihvertfall. Siter
Kristin Charm Skrevet 24. august 2012 Skrevet 24. august 2012 Hvis du synes eddik er godt å bruke i salat og lignende så gjør du jo det. Selv om det kanskje ikke er så næringstett i seg selv kan du heller spise mer av den typen mat ved siden av. Siter
Aja Skrevet 24. august 2012 Forfatter Skrevet 24. august 2012 synes det er helt greit liksom, men ikke kjempeglad i det...spist det mest fordi jeg har hørt det skulle være så bra for blodsukker osv. men så ble jeg litt usikker på om det stemte Men da kan jeg altså like godt bytte til olivenolje? (for det har flere helsefordeler?) Smaken/konsistensen er nok en vanesak, vender meg fort til det om jeg bare prøver---(synes eddik var grusomt i begynnelsen også... ) Siter
Kristin Charm Skrevet 24. august 2012 Skrevet 24. august 2012 Det er ingen vits i å spise noe bare fordi det har noen helsefordeler, med unntak av enkelte essensielle ting, som omega-3. Spis heller annen mat som du liker, verre er det ikke. Siter
Strølle Skrevet 26. august 2012 Skrevet 26. august 2012 Eddik er vel det sunneste du kan ha i deg. Og det renser blodårer, hjertet og andre organer for drit og lort Siter
Aurelius Skrevet 27. august 2012 Skrevet 27. august 2012 En god salat blir fort MYE bedre om du har på litt vinaigrette(En blanding av olje og eddik, vanligvis 3 deler olje til 1 del eddik) Om du bruker eplecider,sherry- balsamico-, rødvin/hvitvins- eller risvineddik er derimot helt opp til deg, godt blir det uansett=) Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.