Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hei!

Vet ikke helt hva det kommer av, eller om det vanlig. Men når jeg lager mat for flere måltider/dager, og tar det i matbokser i kjøleskapet lukter det rett og slett vondt når jeg åpner boksen for å spise.

What to do?

Du lar maten kjøle seg ned før du setter det i kjøleskapet?

Du lar maten kjøle seg ned før du setter det i kjøleskapet?

Ja, lar den stå en stund på benken først.

Lukter det vondt av maten samme dag/dagen etter, eller bare av de som står lengre enn én dag?

Blir dessverre vond lukt av generelt all maten som ikke blir spist samme dag:(

Hender også at maten jeg lager tidlig på dagen, og skal spise noen timer senere ikke lukter apetitelig - men dette tror kommer av jeg da bare lar maten kjøle seg ned, før jeg tar den i bagen. Hvor den ligger alt fra 1 til 2,5 timer.

Annonse

Høres ut som et bakterieproblem.

Her kjøles maten på benken i 1-2 timer før jeg setter det i kjøleskapet. Helt fint dagen etterpå og t.o.m 2 dager etterpå.

1-2 timer? Jeg har bare latt maten stå på benken i 30min(+/-). Sannsynligvis det som er problemet? Da jeg tviler på at det er et bakterieproblem da all maten blir skikkelig varmebehandlet.

Høres rart ut. Om maten er tilstrekkelig varmebehandlet, blir avkjølt og så satt i et fungerende kjøleskap bør det ikke lukte så kjapt. Hvilken type bokser bruker du?

Maten blir etter min mening tilstrekkelig varmebehandlet, men tror ikke jeg har avkjølt maten lenge nok.

Bruker disse to typene:

IKEA 365+ Boks med lokk - 17x17x6 cm - IKEA

REDA Boks m lokk, sett 5 stk. - IKEA

Kan godt være pga manglende avkjøling. Legger du maten varm oppi boksen?

Bakterier havner i maten uansett. Om du ikke lar maten kjøles godt nok før du setter det i kjøleskapet blir det gode vekstkår for bakterier.

Gjør følgende:

Lager ferdig all maten, før jeg porsjonerer maten i de forskjellige boksene - maten er da varm. Så står boksene på kjøkkenbenkene i 30-45min før jeg tar på lokket og setter boksene i kjøleskap/tar boksen i treningsbag'n.

Gjest Jester

Når du tar boksen ut av kylen, er det mye dugg/fukt? Alt i alt høres det ut som du setter maten for varm inn i kjøleskapet. Selv om maten virker romtemperert på toppen så kjenn under boksen, og rør gjerne noen gang i det før du setter det kaldt.

Står maten å kjøler seg med lokket av? eller putter du det i bokser, klemmer på lokket å lar det stå "hermetisk" mens det kjøler seg ned?

  • 2 uker senere...

Annonse

Lukt problemet løste seg med lengre kjøletid på benken.

Men da oppsto et nytt problem.. Fullkornsrisen ble "stiv" igjen - noen som har forslag på hvordan jeg kan unngå dette?:)

Vet ikke hvordan du kan unngå det, men hvis du drypper litt vann på risen før du varmer den i mikroen, pleier den å bli "myk" igjen :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...