mcgrath Skrevet 7. juli 2012 Skrevet 7. juli 2012 Hei! Vet ikke helt hva det kommer av, eller om det vanlig. Men når jeg lager mat for flere måltider/dager, og tar det i matbokser i kjøleskapet lukter det rett og slett vondt når jeg åpner boksen for å spise. What to do? Siter
Elena S Skrevet 7. juli 2012 Skrevet 7. juli 2012 Hei! Vet ikke helt hva det kommer av, eller om det vanlig. Men når jeg lager mat for flere måltider/dager, og tar det i matbokser i kjøleskapet lukter det rett og slett vondt når jeg åpner boksen for å spise. What to do? Du lar maten kjøle seg ned før du setter det i kjøleskapet? Siter
FrkHoel Skrevet 7. juli 2012 Skrevet 7. juli 2012 Lukter det vondt av maten samme dag/dagen etter, eller bare av de som står lengre enn én dag? Siter
mcgrath Skrevet 7. juli 2012 Forfatter Skrevet 7. juli 2012 Du lar maten kjøle seg ned før du setter det i kjøleskapet? Ja, lar den stå en stund på benken først. Lukter det vondt av maten samme dag/dagen etter, eller bare av de som står lengre enn én dag? Blir dessverre vond lukt av generelt all maten som ikke blir spist samme dag:( Hender også at maten jeg lager tidlig på dagen, og skal spise noen timer senere ikke lukter apetitelig - men dette tror kommer av jeg da bare lar maten kjøle seg ned, før jeg tar den i bagen. Hvor den ligger alt fra 1 til 2,5 timer. Siter
FrkHoel Skrevet 7. juli 2012 Skrevet 7. juli 2012 Hvordan er det med matboksene du bruker? Får du rengjort de skikkelig? Siter
mcgrath Skrevet 7. juli 2012 Forfatter Skrevet 7. juli 2012 Hvordan er det med matboksene du bruker? Får du rengjort de skikkelig? Kjører de i oppvaskmaskina etter bruk.. går ut ifra at den gjør jobben sin Siter
FrkHoel Skrevet 7. juli 2012 Skrevet 7. juli 2012 Kjører de i oppvaskmaskina etter bruk.. går ut ifra at den gjør jobben sin Høres ut som et bakterieproblem. Her kjøles maten på benken i 1-2 timer før jeg setter det i kjøleskapet. Helt fint dagen etterpå og t.o.m 2 dager etterpå. Siter
mcgrath Skrevet 7. juli 2012 Forfatter Skrevet 7. juli 2012 Høres ut som et bakterieproblem. Her kjøles maten på benken i 1-2 timer før jeg setter det i kjøleskapet. Helt fint dagen etterpå og t.o.m 2 dager etterpå. 1-2 timer? Jeg har bare latt maten stå på benken i 30min(+/-). Sannsynligvis det som er problemet? Da jeg tviler på at det er et bakterieproblem da all maten blir skikkelig varmebehandlet. Høres rart ut. Om maten er tilstrekkelig varmebehandlet, blir avkjølt og så satt i et fungerende kjøleskap bør det ikke lukte så kjapt. Hvilken type bokser bruker du? Maten blir etter min mening tilstrekkelig varmebehandlet, men tror ikke jeg har avkjølt maten lenge nok. Bruker disse to typene: IKEA 365+ Boks med lokk - 17x17x6 cm - IKEA REDA Boks m lokk, sett 5 stk. - IKEA Siter
FrkHoel Skrevet 7. juli 2012 Skrevet 7. juli 2012 Bakterier havner i maten uansett. Om du ikke lar maten kjøles godt nok før du setter det i kjøleskapet blir det gode vekstkår for bakterier. Siter
mcgrath Skrevet 7. juli 2012 Forfatter Skrevet 7. juli 2012 Kan godt være pga manglende avkjøling. Legger du maten varm oppi boksen? Bakterier havner i maten uansett. Om du ikke lar maten kjøles godt nok før du setter det i kjøleskapet blir det gode vekstkår for bakterier. Gjør følgende: Lager ferdig all maten, før jeg porsjonerer maten i de forskjellige boksene - maten er da varm. Så står boksene på kjøkkenbenkene i 30-45min før jeg tar på lokket og setter boksene i kjøleskap/tar boksen i treningsbag'n. Siter
Gjest Jester Skrevet 7. juli 2012 Skrevet 7. juli 2012 Når du tar boksen ut av kylen, er det mye dugg/fukt? Alt i alt høres det ut som du setter maten for varm inn i kjøleskapet. Selv om maten virker romtemperert på toppen så kjenn under boksen, og rør gjerne noen gang i det før du setter det kaldt. Står maten å kjøler seg med lokket av? eller putter du det i bokser, klemmer på lokket å lar det stå "hermetisk" mens det kjøler seg ned? Siter
mcgrath Skrevet 13. juli 2012 Forfatter Skrevet 13. juli 2012 Lukt problemet løste seg med lengre kjøletid på benken. Men da oppsto et nytt problem.. Fullkornsrisen ble "stiv" igjen - noen som har forslag på hvordan jeg kan unngå dette? Siter
kwebby Skrevet 23. juli 2012 Skrevet 23. juli 2012 Lukt problemet løste seg med lengre kjøletid på benken. Men da oppsto et nytt problem.. Fullkornsrisen ble "stiv" igjen - noen som har forslag på hvordan jeg kan unngå dette? Vet ikke hvordan du kan unngå det, men hvis du drypper litt vann på risen før du varmer den i mikroen, pleier den å bli "myk" igjen Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.