Hei! Har lagt på meg noen svært uønskede kilo det siste året, noe som har medført gradvis og økende misnøye med eget utseende (ettersom jeg var svært tynn før jeg begynte å legge på meg), og som jeg nå ønsker å svi bort for alltid.
Jeg er 19 år, 165cm høy, trener i gj.snitt mellom 7-13 timer per uke(avhengig av lett-middels-hard uke), hvorpå ca. 70% består av kondisjonstrening med ulik intensitet. Har nylig tatt en kroppsanalyse som viste en noe høyere fettprosent enn ønsket, men samtidig en høy og fin verdi av muskelmasse og en relativt lav verdi av bukfett. Hvileforbrenningen min ligger på rundt 1486kcal per døgn. Da jeg allerede trener en god del kondisjon per uke, og ikke har kapasitet eller krefter til å presse inn enda flere treningstimer, tenker jeg at det er kostholdet jeg burde gjøre noe med. Her er jeg svært påpasselig med å få i meg masse proteiner, lite karbohydrater og en moderat mengde fett. Er opptatt av å spise sunt og riktig, men kan skjeie litt ut i helgene.
Har vært i samtale med ernæringsfysiolog og fortalt alt om bakgrunn, treningsmengde, spisemønster etc., og fikk da beskjed om at kroppen min tror den "har vært i krig" pga en for høy treningsmengde og et altfor lavt inntak av energi enkelte dager, samt et noe høyere inntak andre dager, og at den derfor har lagret det den har fått.Såå, i all hovedsak betyr det at jeg har gått opp i vekt fordi jeg har spist for lite? Gir det mening?
Uansett... så lurer jeg på om noen har noen innspill på hva som ville være den mest effektive måten for meg å redusere min fettprosent men samtidig (til en viss grad) opprettholde treningsmengden min og ikke tape for mye muskelmasse!