Gå til innhold

Kostholdsbutikken.no

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Kostholdsbutikken.no sine prestasjoner

  1. Det siste svaret der var fra en 2012 undersøkelse angående Monsanto, mulig det ikke var samme undersøkelse, men samme type rotter var det ivhertfall
  2. Bør ikke ha noe å si så lenge man har en kontrollgruppe. Sprague Dawley rotter er først og fremst brukt fordi de er så rolig og lett å ha med å gjøre, men jo leser at denne typen har lettere for å utvikle svulster, men.. som sagt, har man en kontrollgruppe så skal det være likt. Så vidt jeg kan se i dette tilfellet her: "About 50 percent of males and 70 percent of the females eating Monsanto GM corn died prematurely, compared to 30 percent of males and 20 percent of females not eating the corn." Jeg vil ihvertfall ha meg frabedt slikt i maten Men, det er bare meg da
  3. Her er litt forskning fra vårt eget land: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3572389/ "We conclude that glyphosate and Roundup toxicity to aquatic invertebrates have been underestimated and that current European Commission and US EPA toxicity classification of these chemicals need to be revised." "In the present experiments with D. magna we demonstrate that i) glyphosate and Roundup induce EC50 at concentrations typically below 10 mg/l in 48 h acute experiments, and ii) chronic exposure, particularly to formulated Roundup, causes serious reproduction damage at levels close to (1.35 mg/l) or even below (0.45 mg/l) accepted threshold values for glyphosate in surface waters in the United States in general (0.7 mg/l) and in the state of California specifically (1.0 mg/l)(California EPA 1997). Her er en til fra Norge: (Utdrag) http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814613019201?np=y "Organic soybeans showed a more healthy nutritional profile than other soybeans" "This study rejects that GM soy is “substantially equivalent” to non-GM soybeans." "Organic soybeans showed the healthiest nutritional profile with more sugars, such as glucose, fructose, sucrose and maltose, significantly more total protein, zinc and less fibre than both conventional and GM-soy." "GM-soy contained high residues of glyphosate and AMPA (mean 3.3 and 5.7 mg/kg, respectively). Conventional and organic soybean batches contained none of these agrochemicals. Using 35 different nutritional and elemental variables to characterise each soy sample, we were able to discriminate GM, conventional and organic soybeans without exception, demonstrating “substantial non-equivalence” in compositional characteristics for ‘ready-to-market’ soybeans."
  4. Her er hva som skjer med rotter som har blitt foret et livslangt løp med monsanto gmo. Advarsel: Sterke bilder! http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Cancer-row-GM-foods-French-study-claims-did-THIS-rats--cause-organ-damage-early-death-humans.html Med en gang det kommer noen sånne undersøkelser så blir forskerne selvfølgelig angrepet fra alle hold. Personlig tror jeg det har mest med økonomiske interesser å gjøre. Kyniske internasjonale selskap skal tjene store penger på å patentere liv. Fysj og fy. I tillegg viser undersøkelser at de fleste (70% europa 2010) ikke ønsker genmodifisert mat, så hvorfor må det presses på oss? Er ikke akkurat sånn at vi kan unslippe når det først er kommet til lands, genmodifiserte frø spres vel like mye med vinden som naturlige frø? http://www.naturalnews.com/030422_GMOs_Europe.html http://www.theepochtimes.com/n3/4680-gmo-toxicity-affects-animals-plants-and-soil/ http://www.naturalnews.com/038792_GMO_toxicity_digestion_cancer.html http://www.ibtimes.com/gmo-health-risks-what-scientific-evidence-says-1161099
  5. Personlig så fatter jeg ikke at noen kan være for genmodifisering. Man kan jo diskutere frem og tilbake i det uendelige og vise til dokumentasjon som støtter begge synspunker, men for meg så handler det i bunn og grunn om å la være å prøve å leke gud og istedet støtte opp under og utvikle et normalt, sundt (gjerne økologisk) jordbruk. Det som synes å være gjennomgangstonen på nettet er at alle hater selskap som Monsanto og personlig syns jeg ikke det er det minste rart når man ser hvordan det firmaet oppfører seg. Så vidt jeg forstår serverer ikke Monsanto sine egne produkter i sine egne kantiner. Om det var så bra, burde de kanskje tørre å spise produktet selv?[1] I tillegg så saksøker de andre småbønder som ikke ønsker å være med i systemet til Monsanto der man kun skal bruke genmodifisert frø ett år for så å kjøpe nye. Dette handler kun om økonomi og hele den der genmodifiserte industrien er ikke for å "hjelpe" de i nød. Da kunne jo disse multinasjonale selskapene delt litt mer av milliardene sinde kanskje? Kan jo se hva Monsanto skriver selv: "When farmers purchase a patented seed variety, they sign an agreement that they will not save and replant seeds produced from the seed they buy from us."[2] I tillegg koster jo disse genmodifiserte frøene opptil dobbelt så mye som vanlige frø.. Og om ikke det er nok så saksøker da Monsanto andre bønder fordi frøene deres har blåst bort i nabobondens åker å forplantet seg? [3] Nei, best å holde seg langt unna alt som har med genmodifisering/ genmaipulering å gjøre. [1] http://www.seattleorganicrestaurants.com/vegan-whole-foods/gmo-hypocrisy-double-standards/ [2] http://www.monsanto.com/newsviews/pages/why-does-monsanto-sue-farmers-who-save-seeds.aspx [3] http://www.dailyfinance.com/on/monsanto-gmo-roundup-ready-seeds-patents-food-prices/
  6. Eneste problemet med makrell i tomat, eller all boksmat er det høye innholdet av bispenol A. Det er rett og slette skremmende. Nå vet jeg ikke akkurat nivået i markell i tomat, men generelt bør man sjeldent spiste boksmat.Håper butikkene skjerper seg. Menn blir jo kvinner av det.. Utrolig kjekt om man prøver å bygge.. http://www.nrk.no/livsstil/hermetikkdiett-gav-hoye-bpa-verdier-1.10979699
×
×
  • Opprett ny...