Jump to content

RubenK

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About RubenK

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 06/11/1990
 1. Morsmelk og kumelk er to forskjellige ting. Essensielt burde vi jo drikke morsmelk.
 2. Se linken som Danisan la ved og se hva Afterfall skrev. I teksten sier de at å ligge under 800mg kalsium per dag er lite. Hvor kan man finne en offisiell og objektiv forskningsstudie på anbefalt inntak? Jeg mener ikke det er feil med meieriprodukter, men kan det hende vi blir ledet til å tro på et større inntak er bra av diverse selskaper? Melk som et kjapt proteintilskudd etter trening er bra (takk til Tronaldo for linker), men hvor mye meieriprodukter får man faktisk i seg? Jeg stiller meg litt kritisk til begge sider for jeg elsker melk, men føler det er flere fakta rundt meieri som er utrolig sprikende; det er jo faktisk ikke sånn at noen tror at jorda er rund og andre at den er flat - faktaen har blitt satt.
 3. Jo mer meieriprodukter alle kjøper, spiser og drikker, jo mer penger tjener noen mennesker. Er dette ulogisk for deg?
 4. Jess, skal sjekke hun ut, men først skal jeg dra og trene! ^^
 5. "Tall fra den norske undersøkelsen Norkost viser at halvparten av voksne kvinner får i seg under 800 mg kalsium hver dag." De skriver det som at dette skal være lite. Etter jeg så den videoen så leste jeg meg litt opp på kalsiuminntak og diverse. Det er faktisk helt villt sprikende fakta om hva som er riktig daglig dose, men det er en sjelden sykdom å få i seg for lite kalsium, så noe sier meg at tallene kan være overdrevet. Dessuten så er ikke kalsium en så stor del av skjelettet våres, fosfor utgjør en større del. 60% av skjelettet våres består av fosfor og kalsium, av disse 60% utgjør kalsium 40%. Virker det ikke litt vel mye å si at 800mg per dag skal være en tålig dose? Jeg synes det er verdt å stille litt spørsmålstegn ved hva som er anbefalt inntak, for jo høyere det er jo mer penger tjener noen mennesker.
 6. Hehe, jeg er enig med dere gutta, men han har faktisk flere poeng som er verdt å få med seg. Hele livet har vi jo fått høre hvor bra meieriprodukter er, men sjeldent har vi fått høre de negative sidene ved det. Vi i Norge spiser jo utrolig mye meieriprodukter; spiser mange av oss for mye av det? Jeg mener meieriprodukter skal være en del av kostholdet, men det, som alt annet, må tas inn i moderat mengde.
 7. Hei, dere! Inntil fire eller fem dager siden så var jeg sikker på at melk var bra for meg; at kalsium fra melken styrket benene mine og at det var et fint drikkelig tilskudd av protein. Altså, dere: jeg elsker melk - det er bare så godt. Det jeg nå har funnet ut er at det faktisk ikke er så bra som alle skal ha det til. Det fant jeg ut etter at jeg så en timeslang youtubevideo; et foredrag av en ganske smart kar. For de av dere som ser hele filmen, som forstår innholdet (det er ganske tung info) og som rett og slett følger med: hva tenker dere? Dette var helt slående for meg. Synes den er verdt å se og anbefaler deg til å ta deg en times fri til å lære noe du blir lært til å ikke lære. http://www.youtube.com/watch?v=EvWf0Bv90cc
×
×
 • Create New...