Gå til innhold

emilie_sc

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

emilie_sc sine prestasjoner

  1. emilie_sc

    Opp i vekt

    Jeg begynte i oktober 2012 med å trene endel og spise sunnere. Det har gått mye i havregryn, cottage cheese, speltlomper, kalkunpålegg, rene kjøttprodukter og salat. Har nok levd litt etter lavkarbo og har spist mye proteiner (ca.2 gram per kg kroppsvekt), og i tillegg trent veldig mye. Nå har jeg gått på en liten "smell" i følge legen min og andre rundt meg. I utgangspunktet veide jeg 55 kg (er 155 cm lav), og nå veier jeg mellom 38-39 kg som jeg vet er for lavt ift min høyde. Jeg har også nesten ikke fett på kroppen lenger (utenom endel på lårene). Jeg har trent mye styrke mens jeg har gått ned i vekt, og har nå synlige magemuskler og blodårer tyter ut. Synes ikke det er noe fint å se ut som en 12 åring i kroppen, men man venner seg jo til en kropp med altfor lav fettprosent. Legen min har gitt meg diagnosen anoreksia, men er litt usikker på om det stemmer ettersom jeg spiser bra. En typisk dag ser slik ut: Frokost: havregrøt kokt på 1 dl gryn og 3 dl vann + 100 gram cottage cheese, 1 ss lettsyltetøy lunsj: to skiver rugbrød med masse kalkunskinke evt. to skiver røkelaks evt. en salat med proteinkilde (1 kyllingfilet, masse reker etc). Hvis jeg spiser salat er det ikke noe karbo i den, men spiser 1 brødskive med pålegg ved siden av Mellommåltid: en stor skyr MIddag: Normal porsjon men uten mye karbohydrater (1 laksefilet, 1 kyllingfilet, 200 gram karbonadedeig, to pizzastykker etc). Mye salat eller grønnsaker Kveldsmat: 1 proteinbar/nutrilettbar/yt (noen ganger utgår denne) etter min egen oppfatning er ikke mitt matinntak veldig lavt, og jeg har gått veldig sakte ned i vekt nå på slutten. Jeg har trent 5 ganger i uka, mye kondis og styrke. Kalkulatorer på nett sier at jeg med mitt aktivitetsnivå forbrenner mellom 1600-1800 kalorier daglig dersom denne vekten skal opprettholdes. Jeg føler anoreksidiagnosen er feil, men ettersom legen min sier at jeg ender opp innlagt på sykehus hvis jeg går mer ned i vekt så må jeg forsøke å spise mer og trene mindre. Føler meg ellers i fin form, utenom at jeg får vondt i nyrene når jeg løper (har for høyt kreatinin jf. blodprøver men ikke farlig høyt enda). Er det noen her inne som har noen gode råd å komme med? Hvordan skal jeg angripe dette problemet? Er redd for å legge på meg bare masse fett, så er det en ide å trene mer styrke og mindre kondis? Går til psykolog, men det har ikke mye for seg. Føler jeg bare går til psykolog ettersom legen aldri sluttet å mase om henvisning. De sier det samme på DPS, at dersom jeg ikke slutter å gå ned i vekt så blir jeg innlagt. Vil jo ikke det, så hva skal jeg gjøre? Vurderer å slutte med kondisjonstreningen min, og vil da matinntaket mitt (med tillegg til 300 kalorier) være nok for å gå litt opp hver uke?
  2. Takk for svar! Jeg har ingen spiseforstyrrelse, selv om jeg er litt undervektig og jeg skjønner jo at man må spise mer for å redusere undervekten, men mitt spørsmål var egentlig hvorfor dette skjer med kroppen? Er det fordi man etter 1 time går over til fettforbrenning og tømmer glykogenlagrene, og ettersom jeg ikke har noe særlig fett å forbrenne så blir jeg dårlig? Jeg opplevde dette igår (etter en to timers treningsøkt) og er fremdeles dårlig (muskelsvak).
  3. Hei! Jeg er veldig glad i trening, og trener 6 økter hver uke. Det er i hovedsak kondisjonstrening, men også styrketrening. Etter å ha trent styrke i 6 måneder ser jeg tydelig forandring på kroppen min, og jeg har endt opp med en for lav fettprosent. Jeg er p.t undervektig (155 cm og veier 43-43,5 kg), men føler meg ikke i dårlig form av den grunn. Føler jeg spiser helt ok og får i meg nok næring. Går ikke sulten, og jeg går heller ikke noe ned i vekt lenger. Målet mitt er vel heller å gå opp et par kilo! Men jeg vil ikke slutte med treningen. Jeg opplever et problem hver gang jeg trener kondisjon mer enn 1 time. I påsken når jeg gikk på skitur, gikk jeg meg ofte helt tom, og hadde utrolig ubehag i etterkant. Det var tungt å gå, jeg var helt utmattet i kroppen. Det samme skjer når jeg løper mer enn 1 time, eller f. eks deltar på langkjøring på spinning eller sykkel marathon. Hva er det som egentlig skjer med kroppen min når jeg trener lengre enn 1 time? Det må jo være noe spesielt som skjer da, ettersom jeg aldri føler det slik ved f. eks en helt vanlig spinning time eller når jeg løper 45 min på mølla. Har dette noe med min lave fettprosent å gjøre? Jeg skal slutte med kondisjonstreninger av denne typen, men jeg lurer bare på hva som skjer med kroppen, ettersom det er veldig ekkelt å føle seg i så dårlig form.
  4. Super tråd dette her. Jeg er 27 år, er 154 cm høy og veier mellom 44-45 kg. Spiser ca. dette i løpet av en dag: Frokost: 60 gram havregryn, 3 ss cottage cheese, lett syltetøy lunsj: salat med kylling, eller to skiver rugbrød med masse skinke/kaalkunpålegg og grønnsaker mellommåltid: 1 skyr/1 speltlefser med 4-5 skiver kalkunpålegg/en dobbel 0 % yoplait yoghurt middag: kylling/karbonadedeig/laksefilet og mye grønnsaker, fullkornspasta/ris kveldsmat: 1-2 knekkebrød med kalkunpålegg (4-5 skiver) eller dobbel 0 %yoplait yohur eller vaniljekesam med bær også hender det jeg spiser litt mørk sjokolade ++ så det er litt mer enn dette i gjennomsnitt Trener ca. 5 ganger i uka, hovedsaklig spinning (økter på 60/75 min), løping (10 km økter) også trener jeg styrke 2 ganger i uka (da før kondisjonstreningen). Jeg har regnet ut at jeg spiser i gjennomsnitt 1300- 1400 kalorier per dag og jeg ser resultater på kroppen i form av muskler.Jeg går heller ikke ned i vekt, og har spist slik i flere måneder. Jeg tok en fettprosenttest på treningssenteret mitt og den viste 10,5 % og det er jo veldig lavt. Vet at slike vekter ikke er helt til å stole på, men jeg vet at jeg har lav fettprosent, og typen min kommenterer det også. Er det derfor jeg ikke går ned i vekt selv om jeg spiser såpass lite? (ikke at det er et mål å gå ned i vekt). Er det noe jeg bør gjøre annerledes? Jeg er veldig nazi på å få i meg 2 gram proteiner per kilo kroppsvekt. Får jeg det gjennom kostholdet mitt? Spiser mye kjøtt til middag (gjerne 200 gram) og har mye kalkunpålegg på knekkebrød og i speltlefser (gjerne 4-5 skiver)
  5. Jeg målte fettprosenten min på treningssenteret mitt for noen uker siden, og det var nok ikke det beste apparatet for det er en vekt der man taster inn alder, høyde, vekt, og du holder ikke i noen håndtak. Jeg fikk en fettprosent på 10 prosent, og det kan jo ikke stemme. Han som veide meg sa at målingene kan variere veldig, og at de bare gir en pekepinn. Men hvor store feil gir de? Jeg har lyst til å sjekke fettprosenten min, men da på en ordentlig vekt. Hvor kan man gjøre dette?
×
×
  • Opprett ny...