Tomatsuppe med kjøttboller
2 porsjoner:
Tomatsuppe
2 terninger kjøttbuljong
4 dl vann
2 hakkede tomater
8 hakkede soltørkede tomater
1 hakket løk
1 glass tomatpuré
2 hakkede fedd hvitløk
1/2 chili
+ salt, pepper
Kok opp buljongen i vann. Tilsett så resten av ingrediensene fortløpende etter tur, i oppsatt rekkefølge. Rør av og til og krydre med salt og pepper etter smak. La stå å putre mens du steker kjøttbollene, 5 - 10 min.
Kjøttboller
400g karbonadedeig
1 egg
1 ss olivenolje
+ salt, pepper
Bland sammen (bruk rene hender og kna) ingrediensene i en bolle. Form så 3-4 cm brede boller og stek i smør i varm panne. Snu på bollene ca. hvert andre minutt så de blir rund- og gjennomstekte.
Server eventuelt med hardkokte egg (ca 10 min). Vel bekomme