New Life Skrevet 19. oktober 2011 Del Skrevet 19. oktober 2011 4 porsjoner Ingredienser 800 g kokte kikerter, 2 bokser 1 finhakket løk 2-4 fedd hvitløk, finhakket 2 ts malt spisskummen 2 ts knuste korianderfrø 1/4 ts kajennepepper eller 1/2 finhakket rød chili 2 håndfuller hakket flatpersille, eventuelt like deler persille og koriander 2 egg, sammenvispet salt olje eller smør til steking Hummus 200 g kokte kikerter 1 ss tahine 2 fedd hvitløk, knuste 1 ts malt spisskummen 1/2 ts salt 2 ss sitronsaft 2 ss olivenolje 1/2 dl lunkent vann litt hakket flatpersille og kajennepepper til servering Slik gjør du Fres løk og hvitløk ved middels varme til myk og blank. Skyll kikertene og la dem renne godt av seg. Ha kikertene i en bolle sammen med den freste løken. Tilsett kummen, tørket koriander og kajenne. Mos det hele godt sammen.Smak til med salt og mer krydder om nødvendig. Form 10 boller av blandingen og klem dem til flate kaker. Stek kakene ved middels varme i en blanding av smør og olje til de er gylne, ca 3 minutter på hver side. Server med gresk salat, hummus eventuelt tzatziki og varme pitabrød om du vil. Hummus Bland kikerter, tahine, hvitløk, kummen, sitronsaft, olivenolje og 1/2 ts salt i en hurtigmikser. Tilsett vannet mens maskinen går. Hummusen skal ha en smidig og kremet konsistens. Kanskje må du ha i litt mer vann. Smak til med salt og sitronsaft. Ha hummus over i en flat skål og dryss over litt kajennepepper, persille og en stråle olivenolje. Hvordan gikk det? DID IT TASTE GOOD?! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.