Bikini Skrevet 28. februar 2012 Skrevet 28. februar 2012 HAVRESCONES MED TRANEBÆR OG VALNØTTER BLAND: 3 dl hvetemel 3 dl havregryn ELLER muesli 1 ss bakepulver 0,5 ts salt 0,5 dl sukker i foodprocessor, ha i 50-75 gr smør og kjør til smøret er finfordelt. Rør i 3 dl yoghurt naturell ELLER kanskje mager kesam? ca. 1 dl tørkede tranebær Ca. 1 dl knuste valnøtter Klapp ut deigen til 2 cm tykkelse og stikk ut scones med et ganske lite glass, eller form runde klumper, legg på bakepapir og klem dem litt flate (det synes jeg er enklere). Stekes på 225-250 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune. De blir ekstremt gode! Det er godt mulig man kan bytte ut youghurt med kesam, smør med cocosa og muligens noe av melet med mandelmel e.l. men det har jeg ikke prøvd, så da må man bare eksperimentere litt. Du trenger heller ikke food processor, det går fint å kna sammen det tørre og smør med fingrene, så røre inn youghurt/kesam til slutt. Siter
Storoe Skrevet 28. februar 2012 Skrevet 28. februar 2012 Næringsinnhold pr. 100g og bilder burde være et krav når oppskrifter legges ut Siter
Bikini Skrevet 28. februar 2012 Forfatter Skrevet 28. februar 2012 Næringsinnhold pr. 100g og bilder burde være et krav når oppskrifter legges ut Helt klart, skal legge det inn i "maskinen" på diett.no så regner den det ut. Kommer tilbake. Siter
Bikini Skrevet 28. februar 2012 Forfatter Skrevet 28. februar 2012 Hrm. Fant ikke ut pr 100 gram nå, men ut av dette blir det ca 20 scones og da fant jeg verdi for 1 scone: Per porsjon Energi 108 kCal Protein 3.97 g (9 % ADI) Karbohydrat 12.6 g (10 % ADI) Fett 4.48 g Natrium 114 mg (8 % ADI) Litt klønete, men evt må jeg veie neste gang jeg baker Siter
Sessa Skrevet 28. februar 2012 Skrevet 28. februar 2012 Supert, gleder meg til å teste de! Høres veldig gode ut hvertfall Takk for at du delte! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.