Gå til innhold

Anbefalte innlegg

HAVRESCONES MED TRANEBÆR OG VALNØTTER

BLAND:

3 dl hvetemel

3 dl havregryn ELLER muesli

1 ss bakepulver

0,5 ts salt

0,5 dl sukker

i foodprocessor, ha i

50-75 gr smør

og kjør til smøret er finfordelt. Rør i

3 dl yoghurt naturell ELLER kanskje mager kesam?

ca. 1 dl tørkede tranebær

Ca. 1 dl knuste valnøtter

Klapp ut deigen til 2 cm tykkelse og stikk ut scones med et ganske lite glass, eller form runde klumper, legg på bakepapir og klem dem litt flate (det synes jeg er enklere).

Stekes på 225-250 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune.

De blir ekstremt gode! Det er godt mulig man kan bytte ut youghurt med kesam, smør med cocosa og muligens noe av melet med mandelmel e.l. men det har jeg ikke prøvd, så da må man bare eksperimentere litt.

Du trenger heller ikke food processor, det går fint å kna sammen det tørre og smør med fingrene, så røre inn youghurt/kesam til slutt.

Fortsetter under...

Hrm. Fant ikke ut pr 100 gram nå, men ut av dette blir det ca 20 scones og da fant jeg verdi for 1 scone:

null.gifPer porsjon null.gif null.gif null.gif

null.gif Energi 108 kCal

null.gif Protein 3.97 g (9 % ADI)

null.gif Karbohydrat 12.6 g (10 % ADI)

null.gif Fett 4.48 g

null.gif Natrium 114 mg (8 % ADI)

sector.php?type=recipe_nutrient&id=76792

Litt klønete, men evt må jeg veie neste gang jeg baker :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...