Storoe Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Det ligger flere oppskrifter på proteinbrød på nettet, men jeg vil tro noen smaker bedre en andre. Kunne tenkt meg ett som ikke er så høyt på fettinnholdet, som jeg ser mange er. Men et som er nærmere 30g protein pr. 100 gram. Noen som har en god oppskrift å anbefale? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Jeg bakte noen rundstykker i helga som jeg ble godt fornøyd med (oppskriften er copy/paste fra diett.no) 75 g - Bjørn Havregryn Store Glutenfrie, AXA 65 g - Myoprotein Strawberry, Myrevolution 50 g - Mandelmel økologisk, Funksjonell mat 15 g - Mix med fiber, Semper 30 g - Fiberhusk, Lindroos 10 g - Olivenolje, Extra Virgin, Jomfruolje 14 g - Gjær, tørrgjær 10 g - Sukrin melis, Funksjonell mat 1 ts - Kanel 1 g - Gurkemeie 1 ts - Seltin 200 g - Kesam Mager 300g, TINE Energi 166 kCal Protein 19.5 g (35 % ADI) Karbohydrat 14.1 g (11 % ADI) Fett 4.03 g jallajalla 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-166479 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storoe Skrevet 21. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 21. februar 2012 Spennende, må prøves ut Har du en link til fremgangsmåte kanskje? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-167378 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Havregrynene bløtlegges i vann først et par timer og varmes så i mikrobølgeovn eller i en gryte (trenger ikke koke). Tipper jeg brukte ca 3 dl vann. Rør kesamen inn i havregrynene. Bland alt det tørre (bortsett fra semper melet) og hell i det som nå ser ut som en bløt havregrøt og bland dette inn. Bruk semper melet til slutt for å få deigen tørrere (akkurat tørr nok til at du kan rulle rundstykkene). Rull ut og sett på et stekebrett. Forheves i 30 minutt og trenger ca 30 minutt i ovnen på 180 grader. Energifordelingen over er forøvrig ikke pr 100 gram, men pr rundstykke. Jeg fikk 6 stk. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-167429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storoe Skrevet 21. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 21. februar 2012 Ser forøvrig det er mye glutenfritt her, noe av dette det går ann å bytte ut med andre ting? Alt som er glutenfritt pleier som regel å være litt høyere i pris, ikke at det er en stor hindring, men en student kan spare penger der det går. Flere forslag på brød tas gjerne imot! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-168171 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Ser forøvrig det er mye glutenfritt her, noe av dette det går ann å bytte ut med andre ting? Alt som er glutenfritt pleier som regel å være litt høyere i pris, ikke at det er en stor hindring, men en student kan spare penger der det går. Flere forslag på brød tas gjerne imot! Ja, du kan godt bruke vanlig mel i stedetfor sempermelet. Mandelmel er også dyrt, så du kan bruke litt mer vanlig mel og mer proteinpulver. Funker sikkert uten mandelmel også. Havre går det like bra med vanlig. Selv spiser jeg glutenfritt så hvetemel og kornsorter med gluten er utelukket i mine oppskrifter. Ellers kan du erstatte endel av melet i vanlige brødoppskrifter med proteinpulver for å få et mer proteinrikt brød. Bytter du ut litt av væsken med mager kesam hjelper også det på litt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-168541 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storoe Skrevet 21. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 21. februar 2012 I see. Dette leder meg til neste spørsmål, hvilken mel type er "sunnest"? Det er jo en haug med meltyper... Jeg har soya bake protein, proteinpulver med jordbærsmak er ikke så aktuelt i rundstykker. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-168619 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Enda mer kravstor (sorry Oddis), men har du bilde? I'm a visual person :cool: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-168939 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 22. februar 2012 Del Skrevet 22. februar 2012 Enda mer kravstor (sorry Oddis), men har du bilde? I'm a visual person :cool: Jeg tok ikke bilder, men tenkte jeg skulle bake nye før helga så da skal jeg ta bilde til deg Lily Lily 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-169226 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 22. februar 2012 Del Skrevet 22. februar 2012 I see. Dette leder meg til neste spørsmål, hvilken mel type er "sunnest"? Det er jo en haug med meltyper... Jeg har soya bake protein, proteinpulver med jordbærsmak er ikke så aktuelt i rundstykker. jordbærsmaken kjenner du ingenting til. Hvilket mel som er sunnest kommer ann på målsetning og hvilket behov bakverket skal dekke. Er foreksempel forskjell til brød/rundstykker som egner seg bra til frokost (de bør være mettende, mye proteiner, litt fett og ikke for mye karbohydrater) sammenliknet med noen du spiser etter trening (mer raske karbohdrater, mye protein) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-169229 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 22. februar 2012 Del Skrevet 22. februar 2012 Jeg tok ikke bilder, men tenkte jeg skulle bake nye før helga så da skal jeg ta bilde til deg Lily Du er en knupp! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-169267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storoe Skrevet 22. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 22. februar 2012 jordbærsmaken kjenner du ingenting til. Hvilket mel som er sunnest kommer ann på målsetning og hvilket behov bakverket skal dekke. Er foreksempel forskjell til brød/rundstykker som egner seg bra til frokost (de bør være mettende, mye proteiner, litt fett og ikke for mye karbohydrater) sammenliknet med noen du spiser etter trening (mer raske karbohdrater, mye protein) Selvfølgelig, kan utfype dette litt nærmere. Jeg skal spise disse til frokost og lunsj, og eventuelt til kvelds. Så ønsker helst så lav GI som mulig. En meltype som kanskje ikke er så skyhøy på kcal... Er FiberFin et alternativ? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-169518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 22. februar 2012 Del Skrevet 22. februar 2012 Fiberfin er vel et rent fiberprodukt om jeg ikke tar feil på linje med fiberhusk. Dette er fint å tilsette for å få opp fibermengden, men hjelper også på å binde deigen når man bruker lite eller ingen hvetemel. Mandelmel og kokosmel har begge veldig lav GI siden de nesten ikke inneholder karbohydrater og mye fiber. GI i hele baksten kan uansett reduseres ved å tilsette mer fiber. Du kan også tilsette gulrot, søtpotet eller andre grønnsaker i brødbaksten for å redusere kalorier pr vektenhet. Her er det bare å eksperimentere vilt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-169539 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 22. februar 2012 Del Skrevet 22. februar 2012 FiberFin er det samme HiMaize og fungerer som et bindemiddel, som sagt. Men er det noen som opplever at maten blir veldig tørr med mye FiberFin? Laga eplekake her om dagen med 40 g FiberFin blant annet, men syns den ble usaklig tørr uansett hvor mye væske jeg hadde i. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-169640 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morgenstjerna Skrevet 14. mars 2012 Del Skrevet 14. mars 2012 Det er riktig at FiberFin er det samme som Hi-Maize, men det er IKKE et bindemiddel på linje med Fiberhusk. FiberFin er et helt hvitt mel som tilsettes (eller til dels byttes ut med vanlig mel) ved baking for å få mer fiber i baksten. Det kan også brukes som et kosttilskudd ved å blandes i drikke eller i yoghurt, på frokostblanding etc. Les mer her: http://www.funksjonellmat.no/fiberfin/om/ Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/#findComment-205251 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.