Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det ligger flere oppskrifter på proteinbrød på nettet, men jeg vil tro noen smaker bedre en andre.

Kunne tenkt meg ett som ikke er så høyt på fettinnholdet, som jeg ser mange er. Men et som er nærmere 30g protein pr. 100 gram.

Noen som har en god oppskrift å anbefale?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4856-oppskrift-p%C3%A5-proteinbr%C3%B8d/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bakte noen rundstykker i helga som jeg ble godt fornøyd med (oppskriften er copy/paste fra diett.no)

75 g - Bjørn Havregryn Store Glutenfrie, AXA

65 g - Myoprotein Strawberry, Myrevolution

50 g - Mandelmel økologisk, Funksjonell mat

15 g - Mix med fiber, Semper

30 g - Fiberhusk, Lindroos

10 g - Olivenolje, Extra Virgin, Jomfruolje

14 g - Gjær, tørrgjær

10 g - Sukrin melis, Funksjonell mat

1 ts - Kanel

1 g - Gurkemeie

1 ts - Seltin

200 g - Kesam Mager 300g, TINE

Energi 166 kCal

Protein 19.5 g (35 % ADI)

Karbohydrat 14.1 g (11 % ADI)

Fett 4.03 g

Havregrynene bløtlegges i vann først et par timer og varmes så i mikrobølgeovn eller i en gryte (trenger ikke koke). Tipper jeg brukte ca 3 dl vann.

Rør kesamen inn i havregrynene.

Bland alt det tørre (bortsett fra semper melet) og hell i det som nå ser ut som en bløt havregrøt og bland dette inn.

Bruk semper melet til slutt for å få deigen tørrere (akkurat tørr nok til at du kan rulle rundstykkene).

Rull ut og sett på et stekebrett.

Forheves i 30 minutt og trenger ca 30 minutt i ovnen på 180 grader.

Energifordelingen over er forøvrig ikke pr 100 gram, men pr rundstykke. Jeg fikk 6 stk.

Ser forøvrig det er mye glutenfritt her, noe av dette det går ann å bytte ut med andre ting? Alt som er glutenfritt pleier som regel å være litt høyere i pris, ikke at det er en stor hindring, men en student kan spare penger der det går. :)

Flere forslag på brød tas gjerne imot!

Ser forøvrig det er mye glutenfritt her, noe av dette det går ann å bytte ut med andre ting? Alt som er glutenfritt pleier som regel å være litt høyere i pris, ikke at det er en stor hindring, men en student kan spare penger der det går. :)

Flere forslag på brød tas gjerne imot!

Ja, du kan godt bruke vanlig mel i stedetfor sempermelet. Mandelmel er også dyrt, så du kan bruke litt mer vanlig mel og mer proteinpulver. Funker sikkert uten mandelmel også. Havre går det like bra med vanlig. Selv spiser jeg glutenfritt så hvetemel og kornsorter med gluten er utelukket i mine oppskrifter.

Ellers kan du erstatte endel av melet i vanlige brødoppskrifter med proteinpulver for å få et mer proteinrikt brød. Bytter du ut litt av væsken med mager kesam hjelper også det på litt.

Annonse

I see. Dette leder meg til neste spørsmål, hvilken mel type er "sunnest"? Det er jo en haug med meltyper...

Jeg har soya bake protein, proteinpulver med jordbærsmak er ikke så aktuelt i rundstykker.

jordbærsmaken kjenner du ingenting til.

Hvilket mel som er sunnest kommer ann på målsetning og hvilket behov bakverket skal dekke. Er foreksempel forskjell til brød/rundstykker som egner seg bra til frokost (de bør være mettende, mye proteiner, litt fett og ikke for mye karbohydrater) sammenliknet med noen du spiser etter trening (mer raske karbohdrater, mye protein)

jordbærsmaken kjenner du ingenting til.

Hvilket mel som er sunnest kommer ann på målsetning og hvilket behov bakverket skal dekke. Er foreksempel forskjell til brød/rundstykker som egner seg bra til frokost (de bør være mettende, mye proteiner, litt fett og ikke for mye karbohydrater) sammenliknet med noen du spiser etter trening (mer raske karbohdrater, mye protein)

Selvfølgelig, kan utfype dette litt nærmere.

Jeg skal spise disse til frokost og lunsj, og eventuelt til kvelds. Så ønsker helst så lav GI som mulig.

En meltype som kanskje ikke er så skyhøy på kcal...

Er FiberFin et alternativ?

Fiberfin er vel et rent fiberprodukt om jeg ikke tar feil på linje med fiberhusk. Dette er fint å tilsette for å få opp fibermengden, men hjelper også på å binde deigen når man bruker lite eller ingen hvetemel.

Mandelmel og kokosmel har begge veldig lav GI siden de nesten ikke inneholder karbohydrater og mye fiber. GI i hele baksten kan uansett reduseres ved å tilsette mer fiber. Du kan også tilsette gulrot, søtpotet eller andre grønnsaker i brødbaksten for å redusere kalorier pr vektenhet. Her er det bare å eksperimentere vilt :)

Annonse

FiberFin er det samme HiMaize og fungerer som et bindemiddel, som sagt. Men er det noen som opplever at maten blir veldig tørr med mye FiberFin? Laga eplekake her om dagen med 40 g FiberFin blant annet, men syns den ble usaklig tørr uansett hvor mye væske jeg hadde i.

  • 3 uker senere...

Det er riktig at FiberFin er det samme som Hi-Maize, men det er IKKE et bindemiddel på linje med Fiberhusk. FiberFin er et helt hvitt mel som tilsettes (eller til dels byttes ut med vanlig mel) ved baking for å få mer fiber i baksten. Det kan også brukes som et kosttilskudd ved å blandes i drikke eller i yoghurt, på frokostblanding etc. Les mer her: http://www.funksjonellmat.no/fiberfin/om/

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...