Storoe Skrevet 19. februar 2012 Del Skrevet 19. februar 2012 Det står ikke på pakken, og det er ikke lett å finne det på nett. Vel, jeg har funnet en plass, men er litt usikker på om det stemmer med tanke på oppskriften nedenfor. De oppga 400 kcal pr. 100g Lavkarbo Tortillalefser (Fra Klikk.no) 8 store wraps 1 ¼ dl malte mandler 1 ¼ dl glutenmel 2 ½ dl myseprotein eller soyaprotein 3 ss smør eller kaldpresset olje 1 ts salt 2 ½ dl varmt vann ------------------- Per 100 g deig: Kcal: 264 Protein: 29,3 g Fett: 14 g Karbohydrat: 4,5 g Kostfiber: 1,0 g Har regnet meg frem til dette, altså gjort om alt til gram, og har kommet frem til ca 468 kcal pr. 100g deig? Da med tanke på at Glutenmelet inneholder 400 kcal pr. 100g Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storoe Skrevet 19. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 19. februar 2012 Bump Ingen her som har brukt glutenmel og vet hva det inneholder av kcal? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-164586 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 ca. 380 til 400 kcal Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-165165 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 380 kcal (75 gram proteiner, 20 gram karbohydrat) Skal du tvinge på deg glutenintolleranse med så skyhøyt gluteninntak? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-165254 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storoe Skrevet 20. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 20. februar 2012 380 kcal (75 gram proteiner, 20 gram karbohydrat) Skal du tvinge på deg glutenintolleranse med så skyhøyt gluteninntak? Hva vil du frem til? Får på følelsen at det er noe jeg ikke burde gjøre? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-165538 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Hva vil du frem til? Får på følelsen at det er noe jeg ikke burde gjøre? Er bare mange som prøver å redusere gluten i kostholdet så synes det var litt rart å bruke så mye glutenmel i en oppskrift. Men er klar over at gluten hjelper på å binde deigen for bedre bakst da. Dette er over 10 ganger så mye gluten som det er i hvetemel. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-165663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storoe Skrevet 20. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 20. februar 2012 Er bare mange som prøver å redusere gluten i kostholdet så synes det var litt rart å bruke så mye glutenmel i en oppskrift. Men er klar over at gluten hjelper på å binde deigen for bedre bakst da. Dette er over 10 ganger så mye gluten som det er i hvetemel. Hmmm, hvilken "negativ" effekt har det? Siden så mange prøver å redusere gluten i kostholdet? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-165875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Les denne artikkelen http://fitnessbloggen.no/god-helse-korn/ Speseilt avsnittet "Gluten kan være problematisk for alle" Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-165891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Hmmm, hvilken "negativ" effekt har det? Siden så mange prøver å redusere gluten i kostholdet? Forskning (på mus) viser at en diett med gluten bl.a. kan gi; - Ødeleggelse og endring av form på tarmtotter (som suger opp næring fra tarmen) - Inflammasjon (betennelse uten tilstedeværelse av bakterier og virus) At kroppen ikke suger opp næringen kan føre til mangeltilstander som videre kan føre til ulike plager og sykdomstilstander. Inflammasjoner i tarmen kan også påvirke næringsopptaket og forårsake ulike plager. EDIT: nå skal det sies at jeg ikke har satt meg veldig inn i det, men dette er det jeg vet som kan bekreftes av litt mer pålitelige kilder. F.eks. så spekuleres det også i at gluten kan forårsake det man kaller "lekk tarm", men jeg har ikke lett etter vitenskaplige artikler på akkurat det... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4756-kcal-i-glutenmel-validus/#findComment-165909 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.