marber Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Noen som har en god oppskrift på sunne pitabrød som gjerne også kan fryses? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3711-hjemmelagde-pitabr%C3%B8d/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Spor! Nysgjerrig selv Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3711-hjemmelagde-pitabr%C3%B8d/#findComment-127557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Hjemmelaga pitabrød 0,5 liter lunkent vann 50 gr gjær 1 ts salt 3 dl sammalt hvete, grov 10 dl hvetemel Fremgangsmåte (16 stk.) Smuldre gjæren i en bakebolle. Slå over fingervarmt vann og løs opp gjæren. Tilsett salt og rør inn mel til den så vidt begynner å slippe bakebollen og er smidig og seig. Sett deigen til heving ca 1 time på et lunt sted godt tildekket. Ta så opp deigen på et melet bakebord og del den i 16 deler som trilles ut til boller og klemmes ut til flate kare, ca 1/2 cm tykke, som legges på smurt bakeplate eller bakepapir. La pitaen etterheve godt tildekket ca 1 time. Stek dem ved 275 C øverst i ovnen ca 2-3 minutter. Snu og stek dem på den andre siden i likelang tid. Pitaene er vellykket når de er lyse på farge og hule inni. Avkjøles på rist under et håndkle. Pitabrødene kan godt fryses og varmes før servering. Om man ikke spiser hvete så kan man fint bytte ut med spelt e.l. Jeg har lagd disse flere ganger med en melblanding av spelt og rug. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3711-hjemmelagde-pitabr%C3%B8d/#findComment-128931 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.