Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hvorfor man velger forskjellige matvarer kan ha mange årsaker; for noen er det sikkert snakk om pris, andre kan sette pris på smaken/konsistensen(at de rett og slett ikke liker fullkornsris), for noen er det sikkert bare at de gir beng i #fitness og #kostholdsråd, mens andre har vokst opp med hvit ris hele livet og holder seg til det de vet.

Tl;dr : mange mulige svar. Hvor langt er et tau?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33438-hvorfor-hvit-ris/#findComment-1134810
Del på andre sider

Hvorfor man velger forskjellige matvarer kan ha mange årsaker; for noen er det sikkert snakk om pris, andre kan sette pris på smaken/konsistensen(at de rett og slett ikke liker fullkornsris), for noen er det sikkert bare at de gir beng i #fitness og #kostholdsråd, mens andre har vokst opp med hvit ris hele livet og holder seg til det de vet.

Tl;dr : mange mulige svar. Hvor langt er et tau?

OK, det forstår jeg, har den evige diskusjonen hjemme ang smak og konsistens ;) Da er det sikkert jeg som har misforstått fordi det virker på med som om mange som i utgangspunktet virker veldig opptatt av å spise de sunneste matvarene skriver at det er hvit ris...derfor lurte jeg på om det var noe "fitness" greier jeg ikke har fått med meg...

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33438-hvorfor-hvit-ris/#findComment-1134814
Del på andre sider

Om man spiser hvit lis helt alene uten hverken fett eller protein i samme måltid, så ville jeg anbefalt fullkornsris eller brun ris. Når man istedet spiser det som de fleste gjør, med både grønnsaker, fett og proteinkilder sammen i måltidet så er hvit ris faktisk ett bedre alternativ. Hvit ris er bedre med tanke på vitaminer og mineraler enn brun ris.

Forskjellen folk er opptatt av er som regel "GI" verdien til hvit og brun ris. Ja hvit ris har høyere GI, men som sagt spises det i ett sammensatt måltid blir GI'n tilnærmet helt lik brun ris. Altså det spiller ingen rolle.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33438-hvorfor-hvit-ris/#findComment-1134821
Del på andre sider

Annonse

Om man spiser hvit lis helt alene uten hverken fett eller protein i samme måltid, så ville jeg anbefalt fullkornsris eller brun ris. Når man istedet spiser det som de fleste gjør, med både grønnsaker, fett og proteinkilder sammen i måltidet så er hvit ris faktisk ett bedre alternativ. Hvit ris er bedre med tanke på vitaminer og mineraler enn brun ris.

Forskjellen folk er opptatt av er som regel "GI" verdien til hvit og brun ris. Ja hvit ris har høyere GI, men som sagt spises det i ett sammensatt måltid blir GI'n tilnærmet helt lik brun ris. Altså det spiller ingen rolle.

TAKK, det var akkurat dette jeg lurte på(y)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33438-hvorfor-hvit-ris/#findComment-1134822
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...