Gå til innhold

Vakuumpakket ferdig tilberedt kjøtt/kylling/fisk - holdbarhet?


Yeaah

Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å skaffe meg en vakuumpakker og bruke den i matforberedelsene mine en dag i uka, og da spise "fersk" tilberedt sunn mat hele uka.

Lurer egentlig på hvor lenge holdbarheten er på tilberedt(kokt/stekt) kjøtt/kylling/fisk? I vanlige beholdere er det vel 3, på grensen til 4 dager. Men holder vakuumpakket mat enda lengre? Hvis det ikke gjør er det jo nesten ikke vits å kjøpe en slik da.

Hvilke erfaringer har dere med vakuumpakkere og mattilberedelse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En kyllingfilet,som er varmebehandlet skikkelig og kjølt godt ned før vakumpakking, kan du fint ha i kjøleskapet i en uke,minst Om ikke enda lengre. Jo hardere du koker skjiten, jo lengre holdbarhetstid. Andelårconfit eller bressert oksekjøtt eller tilsvarende tåler finfint to uker i vakuum.

Vil anbefale kjøp av vannfast teip og sharpie/sprittusj, Mye lettere å holde oversikten når man skriver navn og dato på posen.

Ellers er jo steget til å begynne med sous-vide matlaging veldig kort,når man først blir komfortabel med vakuum.

Og det er da moroa begynner:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...