Eivind Eliasson Skrevet 23. mai 2013 Del Skrevet 23. mai 2013 400 g smør gjerne erstatt deler av det med kokosolje 500 g havregryn 400 g havremel (erstatt 200 gram med nøytralt proteinpulver (gjerne whey 100 fra gymgrossisten) hvis du vil ha opp proteininnholdet) 5 ts bakepulver 5 dl melk 150 g sukker, noe av det kan erstattes med stevia\sukrin, men anbefaler å beholde noe sukker så det ikke ødelegger for smaken. Smelt smør\kokosolje og rør inn sukker og melk. Rør så inn havregryn, la det gjerne stå litt så havregryna blir mer geleaktig. Rør så inn resten av ingrediensene. Kjevles\presses flat på 4 stekebrett med bakepapir eller pensla med smør, rutes i 20-25 ruter og stekes på ca 200 C i minst 10 min midt i ovnen, gjerne litt mer til de er faste på toppen og kjeksene på sidene er lysebrune i kantene. Den vanlige varianten med vanlig sukker og uten proteinpulver har omtrent fordeling på 8% P, 45% KH og 47% F. Proteinvarianten med 50 g sukker og 100 g proteinpulver har: 19% P, 32% KH og 49% F. Med litt hvitost på hver vil du fort få 6 g protein pr kjeks, noe som ikke er så ille som endel av et mellommåltid, metter bra gjør de og JulieRingstad 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21413-lavglykemiske-havrekjeks/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.