Gå til innhold

Anbefalte innlegg

400 g smør gjerne erstatt deler av det med kokosolje

500 g havregryn

400 g havremel (erstatt 200 gram med nøytralt proteinpulver (gjerne whey 100 fra gymgrossisten) hvis du vil ha opp proteininnholdet)

5 ts bakepulver

5 dl melk

150 g sukker, noe av det kan erstattes med stevia\sukrin, men anbefaler å beholde noe sukker så det ikke ødelegger for smaken.

Smelt smør\kokosolje og rør inn sukker og melk. Rør så inn havregryn, la det gjerne stå litt så havregryna blir mer geleaktig. Rør så inn resten av ingrediensene. Kjevles\presses flat på 4 stekebrett med bakepapir eller pensla med smør, rutes i 20-25 ruter og stekes på ca 200 C i minst 10 min midt i ovnen, gjerne litt mer til de er faste på toppen og kjeksene på sidene er lysebrune i kantene.

Den vanlige varianten med vanlig sukker og uten proteinpulver har omtrent fordeling på 8% P, 45% KH og 47% F. Proteinvarianten med 50 g sukker og 100 g proteinpulver har: 19% P, 32% KH og 49% F. Med litt hvitost på hver vil du fort få 6 g protein pr kjeks, noe som ikke er så ille som endel av et mellommåltid, metter bra gjør de og :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21413-lavglykemiske-havrekjeks/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...