Gå til innhold

Opp i vekt


Awareness

Anbefalte innlegg

Jeg er en aktiv gutt på 22. Vekten i dag er 76 og jeg er 183. Jeg trener og spiser for harde livet, men går ikke opp i vekt. En normal treningsuke består av fire strykeøkter (følger hell system).

En normal dag består av fire - fem måltider.

Starter som regel dagen med en skål haveegryn og rosiner, kl halv åtte. Lunsj kl 10 med 5-6 brødskiver med diverse pålegg. Eks. Egg, syltetøy, ost, skinke.

2 timer før trening spiser jeg ca 4 skiver (14.00) deretter trening kl 1600.

Middagen skjer en timestid etter trening og består som regel av spaggeti i tomatsaus, pasta og ris, kjøttdeig, kylling fillet. Her trøkkr jeg i meg til det sier stopp. Gjerne 500 g kjøttdeig og en pakke med ris/pasta.

Kveldsmaten er som regel fire-fem ostesmørbrød.

Jeg sliter litt med magen, men det er ikke noe fysisk gærent med meg. Ingen allergier eller lignende. Skjønner at karbohydratene kan føre til litt vondt i magen, men hvordan kan jeg sette sammen en kostplan som får meg opp i vekt samtidig unngå problemer med magen?

Jeg blir sterkere med programmet jeg følger, men muskelmassen blir ikke merkverdig større. Er det noen som har noe tips til kostholdsplan og eventuelt treningsprogram?

Jeg trener ingen form for kondisjon, nettopp fordi jeg ønsker vektoppgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvilket program følger du nå?

Angående kosthold, tenk på alle små muligheter til å legge til litt ekstra kalorier. Bruker du melk på havregrynen? I så fall, bruk helmelk. Velg energirikt pålegg på brødskivene (makrell i tomat, masse ost, avocado, egg) og bruk gjerne meierismør under. Bruk mye olje til middagen, og bruk gjerne fettrike dressinger. Pesto er flott! Ellers kan jeg påpeke at det kan være den store mengden brød som gjør at du sliter litt med magen. Mange kan reagere litt dårlig på kornprodukter i store mengder. Mye brød er også mer luft enn mat. Hva med å erstatte noen brødmåltider med energitett mat med mer fett? Kan virke som fettandelen i kostholdet ditt er ganske lav og muligens er forholdet mellom fett og karbohydrater litt for skjevt, selv om mange satser på mye karbohydrater i en fase med vektoppgang. Prøv å få i deg en del næring gjennom væske, da dette ofte metter mindre enn fast føde. Helmelk, som nevnt, er gull, og du kan gjerne drikke et stort glass til alle brødmåltidene. 1L helmelk er 600kcal, så det bidrar bra.

Bare noen tanker og tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...