Magella Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 " Frokostblanding, brød, havregryn og knekkebrød – alt vanlige matvarer som norske barn fostres opp på, er ikke bare sunne, slik vi liker å tro. For de er alle basert på korn – og kornet kan inneholde farlige muggsoppgifter." Ikke en så veldig hyggelig opplysning for brødnasjonen Norge? Anbefaler alle å lese blogginnlegget under av Pål Jåbekk angående skepsis til kornprodukter. Interessant! En kjøtteters bekjennelser: Veien til god helse - Korn Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19771-muggsopp-i-kornprodukter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
StiligeCecilie Skrevet 9. april 2013 Del Skrevet 9. april 2013 http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10102238 De konkluderer med at soppgiftene barna får i seg ikke er helseskadelige, men at det likevel er bekymringsfullt at de får i seg såpass mye. Hvis de ikke er helsefarlige, hvorfor er det bekymringsfullt at de får i seg såpass mye? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19771-muggsopp-i-kornprodukter/#findComment-730470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magella Skrevet 9. april 2013 Forfatter Del Skrevet 9. april 2013 http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10102238 Hvis de ikke er helsefarlige, hvorfor er det bekymringsfullt at de får i seg såpass mye? En underlig måte å formulere seg på, det har jeg ikke noe svar på. "The current exposure to some mycotoxins in grain-based products represents a concern for some consumer groups in Norway." http://www.vkm.no/dav/eee04d10c4.pdf Selv om mengdene for de fleste ikke vil utgjøre noen betydelig "trussel", er det jo greit å ha i bakhodet når man tenker over hvor mye korn man har i kostholdet sitt. Det er en grunn til at man opererer med grenseverdier, og at Vitenskapskomiteen for mattrygghet i det hele tatt har hatt en risikovurdering. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19771-muggsopp-i-kornprodukter/#findComment-730509 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.