Gå til innhold

Proteinpulver, hvor mye?


aahb

Anbefalte innlegg

Hei :) Har nettopp begynt med proteinpulver og er usikker på hvor mye jeg egentlig burde ta. Skal jeg følge beskrivelsen på pakningen der det står 30 gram 2-3 ganger om dagen? Har også hørt at jeg burde beregne dette utfra kroppsvekt (veier 65 kg, og tenker at det da vil være nødvendig med veldig mye proteinpulver), mens en kompis av meg sier at jeg burde ta 70 gram. Er det også nødvendig med proteinshake på dager jeg ikke trener? Trener da 5-6 dager i uken, hovedsaklig styrke.

Trenger virkelig gode råd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du bør få i deg ca 2 gram proteiner pr kg kroppsvekt (litt avhengig av målet ditt da). Dvs at du skal ha 130 gram til dagen. Men mesteparten av dette bør du dekke fra vanlig kost og proteinpulver skal bare dekke det resterende. 20-30 gram etter trening og kanskje en gang til i løpet av dagen om du ikke spiser så mye proteiner ellers. Får du i deg nok proteiner via kosten vil ikke proteinpulveret gi noe ekstra foruten mer kalorier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, baser deg på proteinpulver rett etter trening da kroppen er veldig mottagelig for flytende raske proteiner. Noen tar også om morgenen for å kicke igang opptaket av protein, men det er ikke nødvendig om du spiser en proteinrik frokost (egg, fisk etc.)

Det enkleste for deg er å tenke en proteinrik frokost, to ordentlige proteinrike middager om dagen og en shake etter trening. Da skal du nok dekke proteinbehovet for dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...