Gå til innhold

Svekket muskler i venstre lår


Sveinungcake

Anbefalte innlegg

Hei, har ei venninne som har problem med mer muskler i høyre lår enn venstre, og dette fører til en ubehagelighet når hun går, jogger og trener. Hun har prøvd å bare fokusere på venstre lår når hun trener, men med tanke på at høyre lår er sterkere enn venstre, så fungerer ikke trening som knebøy osv, fordi høyre lår tar mesteparten av vekten.

Er det noen øvelser for bare ett lår om gangen? Hun går på et treningssenter, så hun har mulighet til å bruke apparater, vekter og annet utstyr. Hadde også vært greit med en øvelse som en kan gjøre hjemme, vi tar imot alle tips og råd! Takk på forhånd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg hadde også problemer med at ene beinet var sterkere enn andre pga en kneskade fra ung alder. Men ettervert når jeg trente så stabliserte det seg og nå er de så og si like sterke. Bare gi det tid.

Takk for svar, vi satser på at det stabiliserer seg etterhvert som hun trener

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finnes mange etbeinsøvelser. Mark, bøy, benpress og utfallvarianter kan alle gjøres med et ben. Derimot er det viktig å sørge for at det ikke blir for mye trening av det ene benet igjen, og for lite fokus på det andre. Jeg kan derimot dessverre ikke så mye om å jevne ut styrkeforskjeller og hvor mye tid det burde prioriteres. eirich eller Oddis, har dere kanskje noen tanker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vanlige er å trene etbeinsøvelser hvor man starter med det svake beinet først og så tar like mange rep med det sterke. Bulgarske utfall er veldig fint da den trener både rompe og forside lår veldig bra. Å kun trene det svake beinet kan fort føre til ytterliggere ubalanser.

Men kan kanskje være smart å gå til en manuelterapeut eller naprapat og undersøke om det er noen underliggende grunn til så stor forskjell mellom beinene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...