Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, håper noen kloke hoder kan bistå meg litt med en skoleoppgave jeg har, gi meg noen teorier å jobbe med;) På forhånd, beklager min norsk-engelsk i teksten under.

Jeg skal forklare hvorfor en muskel (gastrocnemius fra en frosk) bruker lengre tid på å kontrahere ved lavere temperaturer vs høyere temperaturer, mens styrken på kontraksjonen (amplitude (v)) er høyere ved "peak tension" ved lavere temperaturer enn ved høyere temperaturer. Jeg er klar over de kjemiske prosessene som går saktere når temperaturen faller, men klarer ikke forklare hvorfor styrken på kontraksjonen blir lavere ved høyere temperaturer. Signalet fra nerven er det samme hele tiden, (action potential).

Muskelen er tatt ut av frosken, og vi bruker elektroder og et apparat til å måle styrken + tid.

Jeg fikk følgende resultater under forsøket:

Tid (ms)fra nerve AP til peak tension: 87,93 ms

Amplitude (V): 27,2

Temperatur ©: 5

Tid (ms)fra nerve AP til peak tension: 65.46 ms

Amplitude (V): 25,15

Temperatur ©: 10

Tid (ms)fra nerve AP til peak tension: 55.59 ms

Amplitude (V): 23.62

Temperatur ©: 15

Tid (ms)fra nerve AP til peak tension: 44.46 ms

Amplitude (V): 22.4

Temperatur ©: 20

Tid (ms)fra nerve AP til peak tension: 36.06 ms

Amplitude (V): 20.22

Temperatur ©: 25

Tid (ms)fra nerve AP til peak tension: 25,29 ms

Amplitude (V): 14.59

Temperatur ©: 30

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14092-temperatur-og-muskelkontraksjon/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...