Gå til innhold

Hva er BCAA


New Life

Anbefalte innlegg

Mange merker forkortelsen BCAA når du ser på ingredienslisten av sine kosttilskudd, men få vet hva BCAA faktisk er. BCAA står for Branch Chain Amino Acid, et nøkkelelement i vår biologiske sminke. Når det gjelder å trene og bygge muskler mange mennesker fokuserer på protein absorpsjon og utvikling. Men de fleste ikke forstår at Branch Chain Amino Acids er like viktig når det gjelder å bygge muskler.

BCAA oss spille en viktig rolle i kroppens funksjonalitet og produktivitet. Over en tredjedel av vår muskelmasse består av BCAA-tallet og spiller en avgjørende rolle i muskel bygging og mosjon optimalisering. BCAA er ikke bare fungere som muskel byggherrer, men også spiller sentrale roller i mange andre viktige biologiske mekanismer som bygging av DNA og RNA, distribuere oksygen gjennom hele kroppen, og danner anti-organer.

Hvorfor ta BCAA kosttilskudd?

Våre kropper krever over 20 ulike aminosyrer for å utvikle muskel og produsere mange andre viktige molekyler som spiller nøkkelroller i vår vekst og utvikling. Mennesker er i stand til å produsere mesteparten av aminosyrene vi trenger, men det er 8-10 syrer som vi må få gjennom enten vårt kosthold eller kosttilskudd.

Alle kilder til protein, for eksempel rødt kjøtt og meieriprodukter, er naturlig rik på BCAA-tallet. Men enkelte livsstiler som vegetarisme, eller medisinske komplikasjoner som blir laktose intolerant, kan forårsake en amino-mangel og ville kreve tilskudd.

Funksjon av BCAA'S

bcaa4.jpg

Under intens trening, går kroppen inn i en katabolsk tilstand, noe som betyr at kroppens glykogenlagre blir brutt ned og syntetisert til glukose molekyler av leveren. Denne prosessen blir utløst fra utgivelsen av aminosyrer som L-alanin, som er et resultat av stress virker på musklene under trening.

Utgivelsen av disse aminosyrer fungere som et signal til kroppen å stanse produksjonen av proteinsyntesen. Ved å legge BCAA kosttilskudd, særlig i denne tilstanden av stress, kan dette signalet bli reversert, og produksjon av protein og muskel utviklingen kan fortsette.

Når bør BCAA kosttilskudd tas?

For best resultat bør kosttilskudd tas før og etter en treningsøkt.

mbwl1-150x150.jpg

vanligvis 4-8 gram er den typiske beløpet tatt, men hvis høy ytelse og en rask gjenoppretting er nødvendig deretter et høyere beløp skal tas. Tar BCAA kosttilskudd før eller under en intens treningsøkt vil øke ytelsen din, og ta dem etter en treningsøkt vil fremskynde muskel utvinning.

Oppsummering

BCAA kosttilskudd er blant de mest gunstige og nyttige supplerer tilgjengelig. Alle som er seriøse om å bygge muskler og optimalisere sine treningsøkter bør vurdere å legge BCAA tilskudd til kostholdet.

Mye kan jeg, men ENDA har jeg ikke begynt med BCAA, siden jeg er en nybegynner innen styrketrening velger jeg å vente med å starte på ulike kosttilskudd som feks BCAA

Håper denne infoen kan være til hjelp for andre som føler seg usikker på hva dette egentlig er :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • 11 år senere...

BCAA, eller forgrenede aminosyrer, utgjør en spesiell gruppe aminosyrer bestående av leucin, isoleucin og valin. Disse små byggesteinene for kroppen din blir oksidert i muskulaturen mens du trener.

BCAA er som en superhelt for muskelvev, da den inneholder de essensielle aminosyrene som er nødvendige for å bygge og styrke musklene dine raskere. Det er et slags kjemisk triangel, hvor leucin dominerer med en ratio på 2 til 1 sammenlignet med de andre aminosyrene. Dette resulterer i det berømte 2:1:1-forholdet, som er den mest populære og velprøvde kombinasjonen.

Kilden til svaret: Hva er BCAA? - Pro-Kost: De beste resultatene innen trening

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...