Gå til innhold

Oyvind

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Oyvind sine prestasjoner

  1. Jeg får eksperimentere litt og lese mer. Lagde meg biffsnadder til lunsj i dag som smakte mye bedre enn alle måltidene jeg hadde forrige uke. Vet ikke om det var fordi jeg unnet meg havregrynsgrøt til frokst eller om jeg faktisk lagde bedre mat, men det ga håp for å opprettholde et proteinrikt kosthold fremover. Takk for hjelpen.
  2. Ja, poenget mitt med denne tråden var at jeg ikke orker PSMF mer, derfor jeg vil bygge på den lille kunnskapen jeg har fått til et kosthold jeg kan følge så lenge jeg måtte ønske. Jeg hadde alltid trodd at man måtte ha overskudd for å øke i styrke, men forstod det på PSMF artikkelen og den artikkelen om han FHM fyren at man kunne øke i styrke på underskudd så lenge man fikk i seg nok proteiner. Tanken min rundt det var at kroppen tok underskuddet fra fettet på kroppen og man dermed fikk samme effekt som å ligge i overskudd, mulig jeg missforstod hele greia.
  3. Situasjonen min for øyeblikket er: 26 år, 95kg og 200cm. Trener styrke mandag, onsdag, fredag. Roing, kjernetrening og diverse lett trening på tirsdag og torsdag. Går 1 time hver dag til/fra jobb. Helgene er for det meste rolige med unntak av litt snowboardkjøring eller paintballspilling avhengig av sesong. Det eneste jeg var skeptisk til er om man må øke inntaket proteiner proporsjonalt om man øker inntaket av fett/karbohydrater eller om det er grei skuring at jeg har proteininntaket rundt 2gr per kg og bare legger til litt "godsaker" i kostholdet? Hovedmålet mitt med treningen er å bli sterkere så om jeg bør ligge i kalorioverskudd for å få til det så gjør jeg det. Å bli kvitt noen kilo fett er ikke så viktig egentlig. Av og på PSMF er kanskje litt for avansert for meg i første omgang.
  4. 6 dager var alt jeg klarte på PSMF. Jeg har ingen deadlines jeg skal nå eller grunner for å gå ned i en fei så motivasjonen som trengs for å stå der og lage, i mine øyne, kjedelig mat dag inn og ut er ikke der. Jeg ønsker isteden å få til noe som jeg kan trives med i årevis. Om det stemmer at dagsforbruket mitt er ca. 3000 kalorier så har jeg ligget omlag 1500 under de siste 6 dagene. Om jeg da tilpasser inntaket mitt slik at det blir 2500 kalorier om dagen vil jeg da gå ned på akkurat samme måte, bare 3 ganger saktere? Hvis jeg tar gjennomsnittlig dagstall fra diett.no (hvor jeg har ført opp det jeg har spist) så har jeg spist 200gr protein, 50gr fett og 50gr karbohydrat hver dag. Da kan jeg tilføye 100gr fett eller 250gr karbohydrat hver dag uten problemer eller?
  5. Får kanskje prøve det der. Lever for banansmak. Men jeg har forøvrig samme følelse ovenfor Prozyme sin banan. Gleder meg til de shakene også.
  6. Ikke hør på meg, les her isteden: http://fitnessbloggen.no/psmf-ekstremdiett/ Jeg har ikke satt meg inn i hvordan dietten er lagt opp for jenter og som sagt så er jeg ikke nazi på å følge den heller. Det står forsvåidt: Jeg har vært på diett i 3 dager nå og jeg synes det går veldig greit. I sted stekte jeg en del kyllingfilet i biter med hvitløk, lime og krydder og puttet i en boks med sukkererter, salat, paprika, salt, pepper og litt olivenolje og satte i kjøleskapet slik at frokost og lunsj er klart til i morgen. Prøvde også cottage cheese, mager kesam og litt lett syltetøy som mellommåltid i dag og det funket det også. Bruker i alle fall ikke mer tid på mat nå enn jeg gjorde før. Har en digital kjøkkenvekt som jeg bare slenger alt jeg skal spise på så noterer jeg det på en blokk og legger det inn på diett.no når jeg har mulighet. Tar ikke mange minuttene ekstra, men er veldig artig å se hva som inneholder hva og hvor mye man faktisk spiser på en dag. Ser for meg at det ikke tar lange tiden før man har stålkontroll på hva som inneholder hva og ikke trenger veie eller måle, men for meg er det bare fordi jeg er nysgjerrig. Fant f.eks ut at 5 knekkebrød med hvitost inneholdt 700 kalorier. Nesten like mye som 1kg kyllingfilet. Jeg trodde de inneholdt sånn 20 kalorier liksom. Om du synes det er slitsomt og mye styr så blir det i alle fall vanskelig å følge opp dietten så da bør du se på om det er måter det går an å gjør ting mindre stressende på. For meg er det å lage mat om morgenen det verste så det å ta seg litt ekstra tid på kvelden var det første jeg gjorde.
  7. Ja, du sier vel noe der. Heldigvis er det ikke så mye muskelmasse å miste. Neida, dette er mer et eksperiment for min del så om jeg merker nedgang i styrketreninga så får jeg justere meg. Learning by trial and error. Men uansett så er ikke det jeg spiser om dagen så langt fra eksemplet i PSMF-artikkelen tross rundstykkene og smøret. Jeg spiser litt mindre fett, litt mer karbo og ca. samme mengde protein, omkring 2g per kg kroppsvekt.
  8. Søstra mi lagde en gang pizza med tynn, grov bunn, hjemmelaget tomatsaus (tomater, hvitløk, chili etc. + stavmikser), cottage cheese, spekeskinke og ruccola. Epic, for å si det mildt. Kjøpte min første boks mager kesam og cottage cheese her om dagen etter å ha lest noen artikler her. Ser ikke for meg å spise en boks om dagen med skje akkurat, jeg har smakt bedre. Men på pizza var det fantastisk synes jeg.
  9. Hva er 8-timers vinduet? Har ikke fått med meg det tydligvis. Som så mange andre så leste jeg PSMF-artikkelen etter alt skrivet om FHM-Martin og ville prøve selv fordi jeg var nysgjerrig på hvordan jeg ser ut med sixpack og på hvor mye kalorier det faktisk er i dagligdagse ting. Jeg jobber også 8-16 og jeg spiser ca. klokken 8, 11, 15-16 og 20-21. Jeg har alltid med meg mat på jobb fordi kantinene våre er så dårlige. Brorparten av inntaket mitt stammer fra proteiner, men jeg blander fortsatt proteinshaken min med melk, steker maten min i smør og nyter litt brødmat av og til så jeg følger vel ikke PSMF direkte, men i følge diett.no (hvor jeg loggfører det jeg spiser) så ligger jeg bare på 1200 kalorier om dagen av et dagsbehov på 3000 så de få rundstykkene og knekkebrødene jeg spiser gir meg ikke akkurat så veldig dårlig samvittighet. Jeg føler jeg er mett og jeg liker det jeg spiser så jeg er fornøyd. I dag er det Vita hjertegod rundstykke med sennep, kyllingfilet og tomat til lunsj. De rundstykkene har mye mer protein og mye mindre karbohydrat enn annen brødmat og i viktigst av alt er de veldig gode. Ett rundstykke med 1 kyllingfilet (og en ubetydelig mengde sennep og tomat) er ca. 290 kcal, 7g fett, 19g karbohydrat og 37g protein.
  10. Har ikke prøvd så altfor mange varianter, men av de jeg har prøvd så er det Tech Nutrition sitt Prozyme som uten tvil er best. Av de andre jeg har prøvd så varierte smakene mellom superfake jordbær, sjokoladeimitasjon og papp, men Prozyme banan synes jeg smaker som bananmilkshake. Pleier å ta den, melk og en ordentlig banan med stavmikser etter trening. Er veldig digg.
×
×
  • Opprett ny...